Més per Menorca tanca un acord de mínims amb l’Executiu per mantenir el seu suport al Govern

Prioritza els pactes signats pel Canvi però reclama que es doni continuïtat als temes impulsats pels menorquinistes sense renunciar, emperò, a la negociació d’altres qüestions

12/06/2017
Trobada. Martí i Armengol Trobada. Martí i Armengol

Més per Menorca i l’Executiu balear han tancat avui el contingut de l'acord com a expressió de la voluntat dels actuals membres de l'Executiu de donar continuïtat a temes impulsats per Més per Menorca des del Govern, i com expressió de la voluntat dels menorquinistes de treballar, des de fora del Govern i dins el marc dels Acords pel Canvi, per l'estabilitat d'un Govern en el compliment dels seus compromisos amb la ciutadania.

El mes de març Més per Menorca deixava de formar part integrant del Govern de les Illes Balears, tot i que des del primer moment va manifestar la seva voluntat de seguir donant-li suport, fora del Govern i dins el marc programàtic dels Acords pel Canvi, sempre i quan els partits membres de l’Executiu –PSIB i MÉS per Mallorca- es comprometessin a donar continuïtat als projectes iniciats i impulsats fins aleshores pel Govern amb Més per Menorca com a integrant.

Amb aquest objectiu la formació menorquinista va plantejar al Govern una relació de temes, tots ells part de la tasca del govern PSIB-MÉS per Mallorca-MÉS per Menorca, perquè el nou govern (PSIB-MÉS per Mallorca) es comprometés a executar-los. D’aquesta manera Més per Menorca garantiria el seu suport al Govern per a tramitar, entre d’altres, el projecte de pressupost de la CAIB 2018, sense renunciar emperò a la negociació puntual d’altres temes. L’acord inclou, per tant, un compromís de mínims per a seguir donant suport al Govern en el marc dels Acords pel Canvi.

D’aquesta manera es dóna compliment a la posició expressada per l’Assemblea de Més per Menorca de dia 31 de març, en la qual es va acordar sortir del Govern i establir un nou marc de relacions definit entre dos marges: donar estabilitat i continuïtat a un Govern de Canvi, i fer valer la representació parlamentària de Més per Menorca per a defensar i implementar el programa electoral del partit menorquinista.

Més per Menorca defensa la necessitat d’un Govern d’esquerres capaç d’impulsar polítiques a favor de les persones, del medi ambient i de la cultura i llengua de país. I a pesar de les discrepàncies que l’han portat a sortir del Govern, Més per Menorca valora positivament aquests dos anys de feina des del legislatiu i l’executiu, amb lleis com les de l’Impost de Turisme Sostenible, llei de Fosses, d’Igualtat, contra la LGTBI-fòbia o de recuperació del requisit de català; accions per a recuperar i potenciar la participació ciutadana (Consell de Joventut, CES, Consell Assessor d’IB3, Consell LGTBI, Consell Escolar de les IB, etc.); la posada en marxa de la Renda Social Garantida o el retorn de les targetes sanitàries, etc, etc.

Més per Menorca es compromet a seguir treballant i negociant amb el Govern aspectes del seu programa i/o dels Acords pel Canvi, que encara resten per complir tant en l’àmbit territorial de Menorca com en l’àmbit de la Comunitat Autònoma. 

Adjuntam quadre dels temes pactats. Per descarregar-lo el trobaràs aquí:

http://www.mespermenorca.cat/ca/transparencia/

 

Notícies relacionades

Demanam la implicació del Govern per evitar "ocurrències" com la de posar hamaques a Binigaus

El partit menorquinista proposa al Parlament que el Govern col·labori amb els ajuntaments per fer front als serveis de socorrisme, salvament i abalisament

El Govern haurà d’impartir FP en navegació i pesca a Menorca, a proposta de Més per Menorca

El Parlament aprova la proposta dels menorquinistes per garantir el relleu generacional del sector

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit