Avanç en les negociacions entre Més per Menorca i el PSIB per donar suport a la investidura

La proposta d'acord recull una vintena de punts així com mecanismes per fer el seguiment i donar continuïtat a la col·laboració entre Més per Menorca i el Govern durant la legislatura

17/06/2019
Josep Castells. Josep Castells.

Aquest dilluns s'ha dut a terme a Palma una reunió entre el PSIB i Més per Menorca per avançar en un acord per tal que els dos diputats menorquinistes donin suport a la investidura de Francina Armengol. A la reunió hi han assistit: Pilar Costa, Iago Negueruela i Marc Pons, per part del PSIB; i Josep Castells i Patrícia Font, per part de Més per Menorca.

A la reunió s'ha analitzat la proposta de 20 punts que Més per Menorca va fer arribar als negociadors del Govern. Els 20 punts recullen diverses qüestions incloses en el programa amb el que Més per Menorca va concòrrer a la darrera cita electoral. Per exemple, mesures encaminades a una major inclusió social, com la millora de l'atenció sòcio-sanitària als joves amb transtorns de conducta i la concertació de places a centres especialitzats. O mesures per afavorir la diversificació econòmica, com l'elaboració d'una llei de finestreta administrativa única o la creació d'un centre de recerca científica a Menorca. També s'hi contempla la consideració de la ruta Menorca-Barcelona com a prioritària per a l'establiment d'una obligació de servei públic, com a ressort fonamental per millorar la connectivitat de Menorca, així com també l'increment substancial del pressupost en educació, com a testimoni del compromís de la formació menorquinista en una sistema educatiu excel·lent.

Segons ha afirmat el cap de llista de Més per Menorca, Josep Castells, en finalitzar la reunió «les negociacions van per bon camí. Valoram la voluntat positiva del PSIB que s'ha mostrat obert a recollir la major part de propostes que els hem fet, tot i que encara hi ha pendents punts importants per acabr d'assolir l'acord».

L'acord d'investidura amb el que s'està treballant inclou també un mecanisme per negociar els pressupostos del Govern de la CAIB de cada exercici, així com la voluntat de fer un seguiment permanent dels acords per tal de donar continuïtat a la voluntat d'entesa de les dues formacions polítiques.

Notícies relacionades

L’aprovació de la Llei Menorca Reserva de Biosfera és un èxit i una fita històrica

Cal recordar que no hi hauria hagut llei si no fos perquè Més per Menorca es va plantar el mes d’abril

La Llei Reserva de Biosfera que aprovarà el Parlament serà la mateixa que va sortir del Consell

Més per Menorca ha aconseguit que es mantingui la possibilitat de limitar l’entrada de cotxes aquest mateix estiu