Els partits insularistes progressistes acordam sumar esforços en els processos de negociació

Consideram que l'opció insularista és un element necessari per a una majoria d'esquerres i per tant s’ha de visualitzar al Govern i a la resta d'institucions de les Illes Balears

07/06/2019
Reunió dels partits progressistes insularistes. Reunió dels partits progressistes insularistes.

Aquest divendres ens hem reunit a Palma els tres partits insularistes amb representació al Parlament i als Consells Insulars sorgits de les darreres eleccions: Més per Mallorca, Més per Menorca i Gent per Formentera.

Els objectius de la reunió han estat analitzar i avaluar conjuntament els resultats de les eleccions i compartir informacions i estratègies de cara a les negociacions per formar governs estables i progressistes a les diverses institucions en les que els tres partits estan presents.

La trobada ha servit per constatar algunes incoherències que s'estan donant en aquests moments en les negociacions. Per exemple que a uns Consells el PSOE consideri lògica la seva presidència per quatre anys, tot i ser la segona força en nombre de vots i necessitar, per tant, el concurs d’ un altre grup per assolir aquesta presidència  i en canvi a altres el PSOE discuteixi la presidència al Consell a les forces més votades.

També s'ha constatat que els tres partits disposam, en conjunt, de set diputats al Parlament, que poden sumar suport i estabilitat a un govern progressista. Tots tres hem coincidit en la importància d’arribar a acords raonables i coherents per garantir governs progressistes i estables a totes les administracions on això sigui possible. A més, hem decidit sumar esforços en aquest procés negociador destacant que l'opció insularista és un element necessari per a una majoria d'esquerres i per tant s’ha de visualitzar al Govern i a la resta d'institucions de les Illes.

Finalment, els tres partits hem decidit de constituir un Comitè d'Enllaç, format pels coordinadors/secretaris generals de cada partit per intercanviar informació relacionada amb les negociacions per formar els diferents governs. També hem acordat convidar Ara Eivissa a sumar-se a aquest comitè.

Notícies relacionades

L’aprovació de la Llei Menorca Reserva de Biosfera és un èxit i una fita històrica

Cal recordar que no hi hauria hagut llei si no fos perquè Més per Menorca es va plantar el mes d’abril

La Llei Reserva de Biosfera que aprovarà el Parlament serà la mateixa que va sortir del Consell

Més per Menorca ha aconseguit que es mantingui la possibilitat de limitar l’entrada de cotxes aquest mateix estiu