Menorca serà la seu de la II Trobada Internacional d’Astroturisme

El congrés Starlight tindrà lloc del 28 al 30 de novembre a Llatzeret i comptarà amb més de 50 professionals de l’astroturisme nacional i internacional.

30/05/2019

La Fundació Starlight ha elegit Menorca com a punt de trobada del II Congrés Internacional sobre astroturisme. Es tracta d’un dels esdeveniments més importants en l’àmbit del sector del turisme de les estrelles. Aquest comptarà amb tota classe d’agents d’organismes relacionats amb el turisme astronòmic i hi estaran convidats tots els territoris certificats com a destinació turística Starlight.

Menorca va ser declarada destinació turística i reserva Starlight per la Fundació Starlight el passat mes de gener, després de diverses auditories i estudis que confirmaven la qualitat del cel nocturn de l’illa i el seu potencial per a desenvolupar activitats turístiques relacionades amb les estrelles.

Així Menorca s’ha convertit en l’única illa de la Mediterrània certificada com a Reserva i Destí Turístic Starlight alhora. Aquests nomenaments, més enllà de ser una nova oportunitat per al turisme sostenible i el que es coneix com a  turisme d’estrelles,  també permetran treballar per a protegir el cel nocturn, reduir la contaminació lumínica i  avançar cap a una millor eficiència energètica, en sintonia amb la condició de Reserva de Biosfera.

Per aquest motiu, la Fundació Starlight ha elegit Menorca, entre altres candidatures, per a la II trobada Starlight que tindrà la seu a l’illa de Llatzeret i se celebrarà del 28 de al 30 de novembre d’aquest any. La Fundació assegurava, en un comunicat, que després de valorar totes les candidatures presentades, l’elecció ha estat molt difícil a causa de la gran qualitat de tots els territoris aspirants.

La directora de la Fundació ha explicat: “Esperem que en aquesta segona edició se segueixi avançant en la cerca de la resposta als múltiples reptes als quals s’enfronta l’astroturisme, així com en la defensa del cel nocturn i la difusió del coneixement astronòmic i confiem en el fet que aquesta cita serveixi com a punt de trobada de tots els que formen part de la família Starlight”.

Per a Menorca, aquest esdeveniment suposa una oportunitat per convertir-se en un fòrum de cara al sector turístic, ja que Starlight complementa perfectament l’oferta turística existent i va més enllà, esdevenint un nou nínxol de mercat per Menorca que alhora també permetrà desestacionalitzar el turisme de l’illa. Es tracta d’una molt bona notícia que ens demostra que Menorca aspira a convertir-se en un lloc de referència a la Mediterrània per a l’observació d’estrelles.

 

Notícies relacionades

El Consell Insular obre la convocatòria d'ajuts destinats a l'educació no formal

L'objectiu és facilitar a les famílies amb dificultats econòmiques l'accés a la pràctica esportiva, cultural, artística i de lleure en la infància i joventut a través dels clubs esportius, entitats culturals, de lleure i/o altres centres