Miquel Maria, número 2 de la llista al Consell

«Som feiner, fiable i flexible»

17/05/2019
Miquel Àngel Maria. Miquel Àngel Maria.

Miquel Àngel Maria Ballester (Maó, 1965) és Llicenciat en estudis eclesiàstics  i expert internacional en anàlisi i intervenció social. Ha desenvolupat la seva carrera professional en el Tercer Sector (Exclusió Social) i la docència a educació secundària, a Mallorca i Menorca. És Coordinador del PSM-Més per Menorca i Conseller de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca, i ara es presenta de nombre 2, acompanyant Maite Salord a la llista de la institució insular.

Quins tres adjectius descriuen millor el vostre caràcter i per què?

T'ho dic amb tres 'F': Feiner, fiable i flexible. Feiner, perquè intent donar-ho tot quan m'he compromès amb un projecte. Fiable, perquè la paraula donada per mi és sagrada. I flexible, perquè la vida és diàleg, canvi, consens, adaptació i evolució.

Com éreu de petit/a? Què us agradava més fer de fillet?

Em diuen que era un fiet inquiet i xerrador... i vaja, ho seguesc essent. El que més m'agradava i em continua agradant és llegir. La frase que més em repetia mumare era "Miquel, apaga el llum". Cada nit. Afortunadament no li vaig fer gaire cas... I ara que som grandet, sort que estic casat amb una dona que se sap adormir amb el llum encès!

Amb quins dels valors de la vostra família d'origen us heu volgut quedar?

Amb l'honestedat en tots els àmbits de la vida, privats i públics, amb la responsabilitat per la feina ben feta, i amb el valor de tenir valors, que vol dir ser conseqüent amb allò que creus.

Un racó de Menorca al qual us agradi anar sovint?

Es Grau i el seu entorn, sens dubte. Hi vaig passar els millors moments de la infància. S'Albufera, Cala Avellana, l'Illa d'en Colom... és com retrobar-me amb els orígens.

Em podeu dir algú que us inspiri?

Faria una llista interminable, em reconec en múltiples influències. En les conviccions més personals, Jesús de Natzaret. Com activista, Rigoberta Menchú. Com a polític, Nelson Mandela.

Quina és l'afició que us fa perdre la noció del temps?

Llegir, sense cap dubte. Sobretot assaig i narrativa. I per les estones que necessit evadir-me, qualsevol cosa relacionada amb l'univers Star Wars: veure les pel·lícules per enèsima vegada, xafardejar pels fòrums més friquis, o jugar a Lego Star Wars amb la Wii. Tots tenim un punt dèbil...

Per què us vàreu ficar en política i què hi podeu aportar?

Per mi no hi ha discontinuïtat entre la militància social i la política. Tot és política. Des de l'adolescència he lluitat amb plataformes, entitats i amb el PSM per intentar que el tros de món on m'ha tocat viure sigui un lloc més habitable, més just, més net, i més autèntic. Hi he aportat, i procur continuar fent-ho, les meves millors energies.

Com així us decantàreu pel projecte de Més per Menorca?

Més per Menorca és el port d'arribada de tot allò que he fet des de jove a través del PSM. Més per Menorca és un col·lectiu que suma idees i sensibilitats diverses, que conflueixen en una proposta sobiranista, d'esquerres, ecologista, feminista i republicà. Un projecte de futur per a Menorca.

Finalment, si només poguéssiu escollir un canvi en aquesta societat, quin escolliríeu?

Avui el canvi més important és una paradoxa: del que es tracta és, precisament, d'impedir un canvi: el canvi climàtic. Ens hi jugam la salut del planeta. La joventut ens exigeix que siguem radicals, perquè en les decisions que prenguem ara ens hi jugam el futur de tothom.

Notícies relacionades

Josep Castells.

Josep Castells, cap de llista al Parlament

«Som entusiasta, honest i compromès»

Maite Salord.

Maite Salord, cap de llista al Consell

«Som una persona responsable -de vegades, massa!-, que m'encanta riure -fins i tot de mi mateixa!- i molt de la família»

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit