El Llatzeret torna a obrir les porter per a les visites guiades

Estan programades un centenar de visites guiades al complex històric del port de Maó durant 6 mesos: a partir de demà dissabte dia 4 fins a finals d’octubre.

03/05/2019
Portal d'entrada Portal d'entrada

El Consell de Menorca, a través de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, posa en marxa de nou el programa de visites guiades al Llatzeret, una iniciativa amb la qual vol fer més accessible a la població resident i turista un dels elements patrimonials més emblemàtics i valuosos de Menorca. La prestació del servei, que s’allargarà fins al darrer dia d’octubre, l’assumirà l’empresa Viatges Magon.

En total, està previst realitzar prop d’un centenar de visites. La primera es farà aquest dissabte, 4 de maig, i a partir d’aquí es programaran sortides des del moll de Calesfonts tots els dimarts (només en temporada alta), dijous, dissabtes i diumenges. L’hora d’inici serà dimarts i diumenge a les 17 hores i dissabte i dijous a les 10 hores. Les visites guiades, que es faran en castellà i anglès, tindran una durada de 2 hores 30 minuts i una capacitat màxima de 79 persones.

Maite Salord, vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística, ha explicat al respecte que “un any més reprenem les visites guiades a un dels béns patrimonials més valuosos i també més desconeguts de Menorca. La seva recuperació i obertura al públic ha estat una de les nostres prioritats”. Revalorar aquest indret ple d’història i contingut és la intenció de la Fundació Foment del Turisme de Menorca. I per aquest motiu la consellera apunta que “en els darrers anys hem realitzat un ambiciós programa d’inversions que ha permès fer aflorar espais fins ara tancats, deixant al descobert una de les meravelles arquitectòniques de la nostra història recent”.

Les entrades es podran comprar a les oficines d’informació turística de Maó Centre i Port de Maó, així com a les oficines de Viatges Magon. El preu general serà de 18 euros, si bé s’estableixen unes tarifes especials: - Els menors de 8 anys podran accedir-hi de franc; - Els joves amb una edat compresa entre els 8 i els 15 anys pagaran la meitat; - Els majors de 65 anys, jubilats i les persones amb discapacitat tindran un preu especial de 12 i 9 euros, respectivament. - Els estudiants abonaran només 4 euros; - El preu per a grups serà de 12 euros per persona, una xifra que es veurà reduïda fins als 9 euros si es tracta de grups d’entitats socials sense ànim de lucre, sempre i quan   se superin els 30 membres. En el cas de grups d’entitats i escoles es preveu allargar el servei fins a finals d’any.

Un indret amb hstòria

La construcció del Llatzeret, declarat Bé d’Interès Cultural, data de finals del segle XVIII. Concretament, fou el 1793 quan es va ordenar construir aquest establiment sanitari per aïllar els infectats o sospitosos de malalties contagioses que arribaven a bord de vaixells. Finalitzades les obres l’any 1807, el Llatzeret de Maó, el primer d’Espanya i el dissetè d’Europa, no va entrar en funcionament fins deu anys més tard.

S’hi van viure episodis tràgics com les fortes epidèmies de febre groga de 1821 i 1876 i la de tifus, també el 1821. L’any 1919 hi va arribar el darrer vaixell en quarantena i poc després va deixar d’emprar-se amb finalitats sanitàries. Amb el traspàs de la titularitat del Ministeri de Sanitat al Consell, que es va fer efectiva l’abril del 2015, la història del Llatzeret s’està reescrivint de nou.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit