Gonçal Seguí, número 2 de la llista de SOM Es Castell

«Potser intent ser autoexigent, compromès i altruista».

01/05/2019
Gonçal Seguí. Gonçal Seguí.

Gonçal Seguí (Maó, 1959) es va llicenciar en econòmiques i és gerent d'As. Leader -que gestiona de les ajudes UE Leader per al desenvolupament rural i el medi ambient de l'illa de Menorca. Ha participat molt activament en l'Associació de Veïns des Castell. Es presenta de número 2 a la llista de SOM Es Castell.

Quins tres adjectius descriuen millor el caràcter de Gonçal Seguí i per què?

Crec que som la persona menys indicada per fer-me lloances. Potser intent ser autoexigent, compromès i altruista.

Com éreu de petit? Què us agradava més fer de fillet?

aig néixer el setè germà de vuit i era un fillet tímid que m'agradava jugar amb els meus germans, anar pel camp i durant s'estiu nedar i bussejar. A ca nostra tothom ajudava. Mon pare va quedar vidu amb 38 anys i vuit fills i les circumstàncies van propiciar un ambient familiar de fer pinya i de col·laboració.

Amb quins dels valors de la vostra família d'origen us heu volgut quedar?

Sempre vaig admirar del meu pare la seva gran capacitat per comprometre's amb diferents projectes de voluntariat i de participació política: va ser fundador de diferents cooperatives i es va comprometre amb la transició política com a conseller d'urbanisme del primer Consell Insular i com a conseller de Sanitat del primer "Consell Interinsular" (el primer òrgan autonòmic abans d'acabar-se de constituir la Comunitat Autònoma).

Un racó de Menorca al qual us agradi anar sovint?

Sempre he tingut especial predilecció per ses platges de Sa Torreta i de Tamarells, allà on vaig organitzar els meus primers campaments escoltes amb l'agrupament Àngel Ruiz i Pablo, des Castell.

Em podeu dir algú que us inspiri?

M'inspira molta pau escoltar música clàssica i llegir poesia. Tenc molta admiració per personalitats pacifistes com Mahatma Gandhi i també a Martin Luter King. Estic llegint últimament llibres sobre la transició energètica, Ramón Sans, Eduard Furró.

Quina és l'afició que us fa perdre la noció del temps?

Les aficions que més m'agraden són la jardineria, l'excursionisme, el cinema, la navegació i el busseig.

Per què us vàreu ficar en política i què hi podeu aportar?

Ja fa molts anys que he estat compromès amb diferents entitats socials: a 17 anys vaig demanar al President d'Acció catòlica el permís per a celebrar el famós festival as Freginal "Parc si, pàrquing no" i un poc més i mon pare em treu de ca nostra. Vaig continuar amb grups universitaris, l'escoltisme, la plataforma pel transport aeri, la cooperativa Som Energia, l'associació de veïns, etc. Tots aquests compromisos m'han portat cap al compromís polític perquè consider que fa falta gent compromesa i convençuda amb l'esperit de l'autèntica democràcia participativa i per combatre les actituds intolerants que amenacen una involució i una pèrdua dels drets fonamentals que tanta suor i llàgrimes han costat d'aconseguir i consolidar.

Com així us decantàreu pel projecte de SOM Es Castell i Més per Menorca?

Estic convençut que l'agrupació d'electors SOM Es Castell és l'única opció vàlida i fiable per a garantir un programa electoral que garanteixi l'interès general i col·lectiu de la gran majoria de la ciutadania des Castell. És un projecte ecologista, sobirà i transparent, a on les seves decisions no es prenen ni a Palma ni a Madrid. El fet de ser una agrupació ens dóna una llibertat i una autonomia que són la clau de l'èxit. SOM Es Castell va néixer fa 4 anys vam fer una campanya amb 830?€ recaptats amb doblers dels mateixos organitzadors. No li devem res a ningú.

Finalment, si només poguéssiu escollir un canvi en aquesta societat, quin escolliríeu? 

Ho tenc claríssim: escolliria aquell canvi pensat amb les persones. Aquell que més beneficiï a les classes més populars i més desfavorides. Apropar-se cada vegada més a l'equitat és un principi fonamental: ja n'hi ha prou de corrupció, de portes giratòries i de clavegueres de l'estat.

Notícies relacionades

Josep Castells.

Josep Castells, cap de llista al Parlament

«Som entusiasta, honest i compromès»

Maite Salord.

Maite Salord, cap de llista al Consell

«Som una persona responsable -de vegades, massa!-, que m'encanta riure -fins i tot de mi mateixa!- i molt de la família»

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit