Més per Menorca demana la concertació de places per a joves amb trastorns de l’espectre autista

El diputat Josep Castells ha fet saber a la consellera de Salut, Patricia Gómez, la seva posició al respecte i li demana una reunió urgent per tractar de solucionar la situació.

30/04/2019
Josep Castells Josep Castells

Més per Menorca, mitjançant el seu diputat Josep Castells, s'ha adreçat a la Consellera de Salut, Patrícia Gómez, per a reclamar-li una solució urgent per a les famílies amb joves diagnosticats de TEA (trastorns d’espectre autista) i pels quals no existeix cap centre a les Illes  Balears que puguis dispensar-los el tractament adequat (s'adjunta la carta enregistrada avui).

Aquestes famílies, a banda de les dificultats que suposa l'ingrés fora de les Illes, ha de fer front a uns costos elevadíssims ja que aquests centres, molt especialitzats, són de titularitat privada. Les darreres setmanes s'ha fet públic un cas concret a Menorca però aquesta problemàtica afecta a més famílies i també a famílies de les altres illes.

Des del punt de vista de Més per Menorca aquesta situació "només es pot resoldre tramitant de forma urgent el concert de les places necessàries amb algun dels centres que ofereixen l'atenció que el nostre sistema, ara per ara, no pot oferir". El sistema de concert permet que sigui l'IB-Salut el qui pagui les despeses de l'ingrés i que, així, els afectats puguin acudir al centre adequat a un cost reduït.

El partit menorquinista adreça la seva reclamació a la conselleria de salut perquè, al marge d'altres consideracions "estam davant d'una problemàtica que, en primer terme, és estrictament sanitària i per açò creim que se n'ha de donar resposta des de l'IB-Salut", ha dit.

Finalment, el diputat Castells li demana a la consellera una reunió amb la màxima brevetat per tractar el tema sense que açò impedesqui endarrerir la posada en marxa de la solució proposada, "ja que la situació de les famílies afectades és insostenible".                                                                                                                          

Més per Menorca ha proposat aquesta solució després d'haver mantingut contactes amb l'associació TEA Menorca i amb alguna de les famílies afectades.

 

Notícies relacionades

Volem forçar el Govern a prendre mesures de suport als pagesos

Davant la resposta insatisfactòria de la presidenta Armengol al Ple, els ecosobiranistes han registrat una PNL que s'haurà de debatre i votar

Proposam un gran acord perquè les Balears comprin els productes dels pagesos

El diputat Josep Castells planteja una Mesa, integrada per tots els grans sectors, que fomenti el consum interior, especialment per part del Turisme