Patrícia Font, candidata número 2 al Congrés

Font es defineix com a «empàtica, sincera i lògica»

04/04/2019
Patrícia Font Patrícia Font

Patrícia Font i Marbán va néixer a Maó, el 12 de setembre de 1975. Ha estat diputada per Més per Menorca al Parlament de les Illes Balears aquesta legislatura. És llicenciada en Història de l'Art i Documentació per la Universitat de Barcelona, ciutat on va viure tretze anys. Ara, es presenta de candidata número 2 de la llista 'Veus Progressites' al Congrés dels Diputats. 

Quins tres adjectius descriuen millor el caràcter de Patrícia Font i per què?
Ui… Sempre és difícil definir-se una mateixa… Trob que tres que em poden definir són empàtica, sincera i lògica. Em consider una persona empàtica, perquè crec que tenc molta facilitat per posar-m’hi en la pell de l’altre; sincera, perquè tot i que les veritats a vegades fan mal, m’estim moltíssim més saber què tenc davant, a la vegada que no vull enganar ningú. No és una qualitat molt valorada en segons quins moments… La lògica l'elegesc perquè és un tret que sempre em destaca la meva mare, supòs que perquè ella és més somiadora… Però és ben cert que tenc un cervell analític.

Com éreu de petita? Què us agradava més fer de nina?
Som la petita d’una família en la qual som 3 germans amb qui em duc 15 i 13 anys, respectivament. Vaig créixer en un entorn adult, que em generava moltes preguntes, i amb unes persones que sempre m’han cuidat i m’han motivat intel·lectualment. Era una filleta molt introvertida, i m’agradava molt llegir, fer petites excursions pel voltant de ca meva, com si es tractés d’una exploradora i jugar/parlar/riure amb el meu ca (sí, jo he rigut molt amb els meus cans…)

Amb quins dels valors de la vostra família d'origen us heu volgut quedar?
Estimar amb generositat.

Un racó de Menorca al qual us agradi anar sovint?
Quan vivia a Ciutadella el meu racó era Es Talaier. Un cop vaig tornar de viure a Barcelona la meva mirada cap a l'illa havia canviat, i em podia quedar embadalida fins i tot amb les fel i vinagre de la carretera… Però al racó al qual sempre torn és Binigaus.

Em podeu dir algú que us inspiri?
Henry David Thoreau, per com entenia i defensava la desobediència, i totes les dones lluitadores i valentes que m'envolten.

Quina és l'afició que us fa perdre la noció del temps?
Les sèries de televisió! Reconec que són un vici total per a mi. I com que no em basta amb mirar-les, també som molt aficionada als podcasts i blogs de televisió i cuina.

Per què us vàreu ficar en política i què hi podeu aportar?
En Nel Martí em va cridar un dia per proposar-me que m’afegís al projecte de Més per Menorca i vaig pensar que si havia d’entrar en aquest món quina millor manera que aprenent del que, personalment, consider el millor polític que ha tingut, no ja Menorca, sinó totes les Illes Balears. La seva manera de fer política, exclusivament pensant en el bé comú, és el millor model que he pogut seguir. Respecte al que puc aportar és honestedat, humilitat i ganes de seguir aportant el meu granet d’arena per canviar les coses.

Com així us decantàreu pel projecte de Més per Menorca?
El vaig triar perquè, tot i que som independent, em sent molt identificada amb les seves propostes. Per la gent que ho conforma, gent senzilla i molt treballadora, respectuosa i, el més important, coherent. La coherència és un valor fonamental en la política.

Finalment, si només poguéssiu escollir un canvi en aquesta societat, quin escolliríeu?
Igualtat, perquè una autèntica igualtat voldria dir una societat més justa. Igualtat entesa en un sentit molt ampli, no només des de la perspectiva de gènere, sinó també d’accés, redistribució de la riquesa, sense racisme, ni sexisme, ni aporofòbia… Una societat igualitària i empàtica és el meu vertader anhel…

Notícies relacionades

Josep Castells.

Josep Castells, cap de llista al Parlament

«Som entusiasta, honest i compromès»

Maite Salord.

Maite Salord, cap de llista al Consell

«Som una persona responsable -de vegades, massa!-, que m'encanta riure -fins i tot de mi mateixa!- i molt de la família»

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit