Més per Menorca demana poder decidir sobre la gestió dels ports i aeroport

Miquel Àngel Maria, candidat nº 2 al Consell, i Patrícia Font, nº 2 al Parlament i al Congrés dels Diputats, han reivindicat la participació del Consell Insular en la presa de decisions en aquests tipus òrgans.

01/04/2019
Patrícia Font i Miquel Àngel Maria. Patrícia Font i Miquel Àngel Maria.

Menorca ha de poder decidir sobre els ports i aeroport insulars i participar amb veu pròpia en els òrgans administratius de gestió i funcionament. És el que han proposat els candidats de Més per Menorca al Consell,  Miquel Àngel Maria, i del Parlament i Congrés, Patrícia Font, avui matí a la terminal portuària de Son Blanc, a Ciutadella.

Així, han manifestat que s’apliquin les modificacions normatives oportunes perquè l'aeroport de Menorca disposi d'un Comitè propi de Coordinació Aeroportuària, “com ja tenen els aeroports d'Eivissa i de Palma. A les Illes Balears correspon només un comitè, però es permeten la creació de comitès propis en instal·lacions on el trànsit de passatgers sigui considerable, com també ho és l’Aeroport de Menorca. Actualment, el Comitè de Coordinació Aeroportuària de Balears només atén els afers de Menorca, perquè les resta ja tenen el seu propi. Un fet que no té cap sentit i que reclamam perquè Menorca en disposi d’un de propi”, ha dit la candidata Patrícia Font.

Una altra consideració que Més per Menorca impulsarà és la de dotar el Comitè de Rutes de l’Aeroport de Menorca de més capacitat i competències. És una evidència que AENA prioritza criteris empresarials en les seves rutes, basats en els resultats de comptes, mentre que no es consideren suficientment aspectes relatius al cost social. El Comitè de Rutes ha de garantir, en la presa de decisions, que el servei sigui de qualitat i vetlar quant al cost social i mediambiental. Des de Menorca, també s’ha de poder intervenir per a garantir els interessos dels menorquins.

Quant a les instal·lacions portuàries i els seus òrgans de gestió, hi ha el port de Maó que té la consideració de port d’Interès general de l’Estat, les competències i gestió de les quals són del Govern Central. Per altra banda, hi ha el port de Ciutadella que depèn del Govern de les Illes Balears. En l’actualitat, ambdós ports, es van equiparant quant a activitat econòmica (passatgers i mercaderia), però tenen l’inconvenient de ser gestionats per dues administracions diferents. Des de Més per Menorca es demana que la gestió i competència del port de Maó sigui transferit al Govern de les Illes Balears. Per tant, el dos candidats reclamen fórmules de representació de l’administració insular en la seua gestió.

“Volem que les institucions menorquines puguin fer una planificació portuària coherent i participar en la gestió dels dos ports principals de l'illa i que el de Maó sigui transferit en competències al Govern balear”, ha dit Miquel Àngel Maria. El candidat al Consell, també s’ha referit al transport de mercaderies, “el qual ha de tenir un tractament just i digne amb compensacions que pal·liïn els costos d’insularitat”. Alhora, Maria ha remarcat que el transport marítim de persones sigui tractat i bonificat igual que el transport aeri, per la qual cosa reclamam que el vehicle particular sigui part del bitllet del passatger”.

Altrament, Més per Menorca impulsarà des de les Institucions una Llei d’Ordenació del Transport Marítim que garantesqui per als illencs freqüències, horaris i tarifes raonables per a la mobilitat, ja que els desplaçaments no són un luxe, si no una necessitat per als menorquins.

 

Notícies relacionades

Ara Més - Ara Repúbliques comença la campanya per ser la veu de les Illes Balears a Europa

Emma Navarro: "Europa ha d'escoltar els problemes particulars que tenim a les illes, no volem ser ciutadans de segona"

Més per Menorca demana al Govern l'adquisició del jaciment talaiòtic de Binissafullet amb l'ITS

Els menorquinistes exigeixen al Govern i al Consell Insular que actuïn amb fermesa per frenar la mercantilització de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit