Excel·lent acollida dels joves als candidats de Més per Menorca a Barcelona

Maite Salord, Pep Castells i Joana Gomila van reunir a l’Espai Mallorca de la capital catalana a més d’un centenar d’estudiants menorquins interessats en conèixer les propostes electorals dels candidats menorquinistes. > Més fotos

30/03/2019

Maite Salord, Pep Castells i Joana Gomila, caps de llista de Més per Menorca al Consell, Parlament i Ajuntament de Ciutadella (PSM) respectivament, van oferir el passat cap de setmana una xerrada a la trobada amb joves menorquins a l’Espai Mallorca de Barcelona, on van tractar temes com la connectivitat, el canvi climàtic o la diversificació econòmica de l’illa.

La trobada, que va tenir una molt bona acollida per part d’un nombrós grup de joves estudiants de Menorca, ha servit perquè aquests hagin compartit amb els candidats de Més per Menorca les seves inquietuds, alhora que els menorquinistes han defensat l’opció política menorquinista com “l’única que ofereix un projecte de present i futur per a Menorca”.

En aquest sentit, Maite Salord, va reivindicar l’aposta menorquinista per la diversificació econòmica de l’illa, que passa necessàriament per impulsar l’economia del coneixement, “açò permetria generar més oportunitats per als joves que estudiau fora de l’illa, però per açò necessitam un millor finançament”, ha afirmat Salord.

Per la seva banda, el candidat menorquinista al Parlament de les Illes, Pep Castells, va defensar que un dels punts més importants del programa de Més per Menorca és el de la connectivitat aèria: la proposta de Més per Menorca consisteix a establir tarifes màximes per a les rutes que connecten l’illa amb les principals de la Península. “Volar entre Menorca i Barcelona no hauria de costar més de 30 € a cap estudiant menorquí. És una qüestió de justícia”, va puntualitzar Castells.

Joana Gomila, la candidata menorquinista de PSM-Més per Menorca que aspira a revalidar la l’alcaldia de Ciutadella, des d’una visió municipalista, va reivindicar els pressupostos participatius o el diàleg constant amb els ciutadans com a eines per apropar les institucions al poble. A més, va explicar que Maó i Ciutadella s’hagin convertit en els darrers quatre anys en els dos municipis de les Illes Balears amb una major despesa en serveis socials per càpita: “Hem demostrat que és possible fer política d’una altra manera”, va dir.

Un dels temes sobre els quals els joves han mostrat la seva preocupació ha estat el canvi climàtic. En aquest cas, els menorquinistes també van reivindicar com l’única opció política capaç d’assegurar la transició energètica de Menorca. “Ja tenim un full de ruta que ens força a treballar per aconseguir que d’aquí a deu anys el 85% de l’energia consumida a Menorca provengui de fonts renovables”, va afirmar Maite Salord.

L’acte el van organitzar els joves de Més per Menorca, la Força Jove, i va concloure amb les actuacions musicals dels joves artistes menorquins Borja Olives o el conjunt Estruendu.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca denuncia que el PP desprotegeix el territori i beneficia els infractors

Els menorquinistes adverteixen que la supressió de la Comissió de Medi Ambient agreujarà els problemes ambientals que pateixen les illes com l’abastiment de recursos com l’aigua per la falta de planificació i control

Emma Navarro, candidata de Més per Menorca a les eleccions europees

Navarro: “Hem de fer sentir la veu de Menorca a Europa, ja que la insularitat és present a tots els reptes i problemes que tenim, com l’habitatge, la mobilitat o l’excessiva dependència del turisme”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit