300.000 euros en beques per a menorquins que estudien fora de l’illa

El Consell obre la convocatòria 2018-19 per a ajuts a joves que cursen els seus estudis fora de Menorca. El termini per a sol·licituds és de l’1 al 30 d’abril, que enguany es podrà fer 'on line' a través de www.cime.es

29/03/2019
Miquel Àngel Maria, conseller d'Educació del CIMe Miquel Àngel Maria, conseller d'Educació del CIMe

El Departament de Cultura i Educació, que dirigeix Miquel Àngel Maria, obre la convocatòria de beques per als menorquins que cursen estudis fora de l’illa de Menorca. La partida destinada a aquests ajuts és de 300.000 euros. La línia de la convocatòria és la continuïtat dels criteris mantinguts els darrers 3 anys, i la  finalitat d’aquestes beques és la compensació del cost econòmic que suposa per als estudiants menorquins i les seves famílies la realització d’estudis fora del lloc habitual de residència, tot complementant o ampliant les ajudes que es convoquen amb un objecte similar per part de l’Administració de l’Estat o altres institucions i entitats privades.

Per primera vegada, enguany les beques d’estudis fora de Menorca que concedeix el Consell Insular es poden tramitar totalment per via telemàtica, a través de la pàgina web del Consell Insular (a partir del dia 1 d'abril i fins dia 30). Es tracta d’un avanç important, que facilitarà la gestió als estudiants que, per raó de residència, no poden desplaçar-se a les oficines del Consell Insular o els ajuntaments. Tanmateix, el Departament de Cultura i Educació recomana a tots els sol·licitants que utilitzin la via telemàtica, ja que açò també ajudarà el Consell Insular a gestionar les peticions d’una manera més àgil.

En els darrers anys la convocatòria de beques del Consell Insular de Menorca ha incorporat una sèrie de criteris de puntuació de caràcter social, per poder beneficiar de manera preferent els estudiants i famílies que més necessiten aquestes ajudes a més també d’ampliar el llindar econòmic per facilitar l’accés a la convocatòria de més estudiants.

A diferència de les beques concedides per altres institucions, la convocatòria del Consell Insular de Menorca permet ajudar a estudiants que cursin estudis no oficials a institucions de reconegut prestigi. No obstant, caldrà haver fet estudis en la matèria o haver adquirit ja un nivell en aquest àmbit formatiu.

Pel que fa a les bonificacions de taxes acadèmiques, no es computen com ajudes, de manera que la seva exempció no perjudica la quantia de l’ajuda que un estudiant pot rebre del Consell.

L’any passat es van beneficiar 340 estudiants de les beques d’estudis del Consell Insular de Menorca.

A dia d’avui, les beques que convoca el Govern de les Illes Balears mantenen la incompatibilitat amb les ajudes que puguin concedir altres institucions, tant públiques com privades, per a finalitats semblants a les descrites en aquesta convocatòria. Els consells insulars de Menorca, Eivissa i Formentera han mantingut negociacions amb la Conselleria d’Educació, però la modificació introduïda en la convocatòria per aquesta Conselleria no es considera satisfactòria. El conseller Maria considera que mentre no s’establesqui una compatibilitat raonable, les beques que concedeix el Govern es continuaran assignant majoritàriament a estudiants de Mallorca.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

El Consell presenta l'estat de les actuacions de millora de la zona de les bateries de Favàritx

El projecte permetrà obrir un nou traçat de Camí de Cavalls, nou aparcament i servei de bus llançadera per accedir al far

La redacció del projecte de reforma del tram de Rafal Rubí de la general entra en la recta final

L’equip de govern del Consell Insular manté el seu ferm compromís d’esbocar l’estructura de Rafal Rub