Connectats amb el món. Declaració de Servei Públic amb Barcelona i València

Maite Salord, cap de llista al Consell, i Francesca Gomis, la número 3, han reivindicat avui a l’Aeroport de Menorca millors connexions entre les illes i la Península, perquè la connectivitat és clau per a Menorca.

25/03/2019
Francesca Gomis, nº 3 al Consell, i Maite Salord, cap de llista. Francesca Gomis, nº 3 al Consell, i Maite Salord, cap de llista.

La connectivitat és un tema clau per tot poble insular. Disposar de bones connexions aèries, amb preus i freqüències adequats, ens permet estar connectats amb el món i garantir el desitjat desenvolupament social i econòmic de l’illa. És per açò que Més per Menorca té clares les polítiques sobre la connectivitat. Menorca necessita connexions que han de garantir la continuïtat, la regularitat, la capacitat i uns preus adequats, com a objectius de les obligacions de servei públic (OSP), és el que han explicat avui les Candidates 1 i 3 al Consell, Maite Salord i Francesca Gomis a l’Aeroport de Menorca.

I aquesta és la voluntat d’aplicació a les institucions on Més per Menorca estarà representada, perquè preocupa molt la situació actual de les connexions aèries. S’ha de consolidar i regularitzar la ruta més important que té Menorca, que és la que ens uneix amb Barcelona i que té uns 800.000 passatgers a l’any. Malgrat aquesta xifra, només és operada per una companyia durant tot l’any –o sigui, no hi ha competència- i no disposa d’una Obligació de Servei Públic que en garantesqui freqüències, tarifes o serveis.

Per aquesta ruta, defensarem l’Obligació de Servei Públic amb preus generals màxims que, combinats amb el descompte de resident, deixin els preus finals en 20 euros. Defensarem, també, l’establiment d’una OSP amb València que ens garantesqui vols a 25 euros. Tenim molt clar que aquestes OSP no només han de garantir uns preus adequats per a residents i no residents, sinó també les freqüències i serveis que siguin convenients, com és el d’acompanyament a menors de 12 anys.

La Candidata a la Presidència insular, Maite Salord, ha explicat que “l’augment en els descomptes de resident és una passa important, però no és suficient des del moment que no es fixen tarifes màximes. Per açò impulsarem les OSPs amb Barcelona a un preu màxim de 20 euros, i també amb València amb tarifa màxima de 25.”

Pel que fa als vols interilles, ja fa anys que el menorquinisme lidera la reivindicació política per l’establiment una tarifa màxima universal. Aquesta legislatura s'ha aconseguit que tot el Parlament hi donés suport. La resposta de l’Estat va ser pujar el descompte de resident fins al 75%. A més a més, arran de la nostra insistència, s'estan preparant millores en la OSP d’interilles, amb augments en el número de vols, si bé la fórmula que aporta més garanties és l’establiment, per llei, d’un preu màxim per a tots els passatgers.

Al respecte, la candidata nº 3 al Consell, Francesca Gomis, ha indicat que està ben connectat amb les Illes és fonamental, per la qual cosa “treballarem per augmentar les freqüències i els horaris els dies que hi ha més demanda perquè la gent que viatja a Mallorca per metges, estudis o feina necessiten disposar d’aquesta major connectivitat”, ha dit.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca denuncia que el PP desprotegeix el territori i beneficia els infractors

Els menorquinistes adverteixen que la supressió de la Comissió de Medi Ambient agreujarà els problemes ambientals que pateixen les illes com l’abastiment de recursos com l’aigua per la falta de planificació i control

Emma Navarro, candidata de Més per Menorca a les eleccions europees

Navarro: “Hem de fer sentir la veu de Menorca a Europa, ja que la insularitat és present a tots els reptes i problemes que tenim, com l’habitatge, la mobilitat o l’excessiva dependència del turisme”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit