El progrés de Menorca es basa en l’aposta per una educació execel·lent

Els caps de llista al Consell i Parlament, Maite Salord i Josep Castells, han explicat avui davant l’IES Josep M. Guàrdia d’Alaior la importància d’una formació de qualitat per fer una Menorca més pròspera.

18/03/2019
Josep Castells i Maite Salord, candidats al Parlament i Consell, respectivament Josep Castells i Maite Salord, candidats al Parlament i Consell, respectivament

Maite Salord, candidata a la presidència al Consell de Menorca, i Josep Castells, cap de llista al Parlament, han explicat avui a Alaior la importància de fixar les bases per a una educació de qualitat i d’excel·lència per a Menorca. Contràriament a les polítiques aplicades per l’anterior govern del PP en contra del sistema educatiu de les Illes, des de Més per Menorca es fa una aposta clarament a favor d’un nou impuls en matèria educativa amb la intenció de posar les bases per a una formació de qualitat, comm a garantia del progrés a la nostra illa.

En aquest sentit, les mesures que s’inclouen al programa electoral pretenen donar un veritable tomb a l’educació de les nostres Illes a partir sempre de la participació de la comunitat educativa. Així, assenyalem tres àmbits concrets d’actuació tot atenent a les necessitats educatives de la societat:

1.- Confiança de les institucions i administració pública en els professionals de l’educació i en la comunitat educativa en general i de cada centre en particular per bastir bastir un sistema educatiu de qualitat.

2.- Procurar la participació de la comunitat educativa i, sens dubte, també la gestió efectiva del sistema educatiu des de les comunitats autònomes. Trobar fórmules imaginatives i agosarades que facin possible superar les cotilles centralistes i la visió anti-pedagògica que la LOMQE imposa, mentre no en sigui possible la derogació.

3.- Capgirar el concepte que es té de l’educació des de l’Estat, perquè s’avanci cap a models concordants amb els canvis de la societat. El marc legal de l’Estat no permet trencar amb les rutines d’un sistema massa anquilosat i deutor de rutines anteriors que frenen el necessari canvi educatiu.

Per tal de superar els entrebancs estatals i desenvolupar una Educació moderna i de qualitat, des Més per Menorca es treballarà per aconseguir més recursos per a l’Educació. Així, el pressupost ha d’arribar al 4’4% del PIB i ha de ser possible aplicant un augment del 10% anual.

És el que ha explicat la candidata al Consell, Maite Salord: “és un dels eixos principals que tenim. L’Educació és la base d’una societat pròspera i justa; per açò defensarem un augment anual del pressupost en Educació del 10% per assolir una Educació de qualitat, i assumirem com a pròpies totes les demandes del Pacte d’Educació 0-3 anys amb la voluntat sempre d’arribar a l’excel·lència educativa”.

Per la seva part, el candidat al Parlament, Josep Castells, ha explicat que “amb una educació de qualitat hi guanyam tots. Una ciutadania més formada dona lloc a una societat més equitativa i més cohesionada i, per tant, més feliç. Així, amb els ciutadans més ben preparats es pot accedir a una ocupació de més qualitat i les empreses incorporen més talent per ser més competitives”.

Altres punts importants en matèria educativa que plantegen els candidats un Pla de competència lingüística; implantar un sistema de beques, menjador, transport i ajuts equitatius per garantir la igualtat d’oportunitats.

També Més per Menorca apostarà clarament per la Formació Professional perquè garantir una ocupació de més qualitat i més oportunitats de treball.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca signa el manifest d’ALE per a una Europa més democràtica, social i diversa

Raül Romeva i Maylis Rossberg seran els candidats a les eleccions europees de 2024

Més per Menorca demana al Govern que mantengui la moratòria turística

Presentam iniciatives al Consell i al Parlament per mantenir aquesta suspensió en la creació noves places turístiques que es va aprovar el 2022

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit