El progrés de Menorca es basa en l’aposta per una educació execel·lent

Els caps de llista al Consell i Parlament, Maite Salord i Josep Castells, han explicat avui davant l’IES Josep M. Guàrdia d’Alaior la importància d’una formació de qualitat per fer una Menorca més pròspera.

18/03/2019
Josep Castells i Maite Salord, candidats al Parlament i Consell, respectivament Josep Castells i Maite Salord, candidats al Parlament i Consell, respectivament

Maite Salord, candidata a la presidència al Consell de Menorca, i Josep Castells, cap de llista al Parlament, han explicat avui a Alaior la importància de fixar les bases per a una educació de qualitat i d’excel·lència per a Menorca. Contràriament a les polítiques aplicades per l’anterior govern del PP en contra del sistema educatiu de les Illes, des de Més per Menorca es fa una aposta clarament a favor d’un nou impuls en matèria educativa amb la intenció de posar les bases per a una formació de qualitat, comm a garantia del progrés a la nostra illa.

En aquest sentit, les mesures que s’inclouen al programa electoral pretenen donar un veritable tomb a l’educació de les nostres Illes a partir sempre de la participació de la comunitat educativa. Així, assenyalem tres àmbits concrets d’actuació tot atenent a les necessitats educatives de la societat:

1.- Confiança de les institucions i administració pública en els professionals de l’educació i en la comunitat educativa en general i de cada centre en particular per bastir bastir un sistema educatiu de qualitat.

2.- Procurar la participació de la comunitat educativa i, sens dubte, també la gestió efectiva del sistema educatiu des de les comunitats autònomes. Trobar fórmules imaginatives i agosarades que facin possible superar les cotilles centralistes i la visió anti-pedagògica que la LOMQE imposa, mentre no en sigui possible la derogació.

3.- Capgirar el concepte que es té de l’educació des de l’Estat, perquè s’avanci cap a models concordants amb els canvis de la societat. El marc legal de l’Estat no permet trencar amb les rutines d’un sistema massa anquilosat i deutor de rutines anteriors que frenen el necessari canvi educatiu.

Per tal de superar els entrebancs estatals i desenvolupar una Educació moderna i de qualitat, des Més per Menorca es treballarà per aconseguir més recursos per a l’Educació. Així, el pressupost ha d’arribar al 4’4% del PIB i ha de ser possible aplicant un augment del 10% anual.

És el que ha explicat la candidata al Consell, Maite Salord: “és un dels eixos principals que tenim. L’Educació és la base d’una societat pròspera i justa; per açò defensarem un augment anual del pressupost en Educació del 10% per assolir una Educació de qualitat, i assumirem com a pròpies totes les demandes del Pacte d’Educació 0-3 anys amb la voluntat sempre d’arribar a l’excel·lència educativa”.

Per la seva part, el candidat al Parlament, Josep Castells, ha explicat que “amb una educació de qualitat hi guanyam tots. Una ciutadania més formada dona lloc a una societat més equitativa i més cohesionada i, per tant, més feliç. Així, amb els ciutadans més ben preparats es pot accedir a una ocupació de més qualitat i les empreses incorporen més talent per ser més competitives”.

Altres punts importants en matèria educativa que plantegen els candidats un Pla de competència lingüística; implantar un sistema de beques, menjador, transport i ajuts equitatius per garantir la igualtat d’oportunitats.

També Més per Menorca apostarà clarament per la Formació Professional perquè garantir una ocupació de més qualitat i més oportunitats de treball.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca denuncia que el PP desprotegeix el territori i beneficia els infractors

Els menorquinistes adverteixen que la supressió de la Comissió de Medi Ambient agreujarà els problemes ambientals que pateixen les illes com l’abastiment de recursos com l’aigua per la falta de planificació i control

Emma Navarro, candidata de Més per Menorca a les eleccions europees

Navarro: “Hem de fer sentir la veu de Menorca a Europa, ja que la insularitat és present a tots els reptes i problemes que tenim, com l’habitatge, la mobilitat o l’excessiva dependència del turisme”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit