Menorca i Alemanya estaran connectades durant 7 mesos, d’abril a octubre

La consellera de Promoció Turística, Maite Salord, afirma que “aquest fet confirma que l’illa genera demanda en el mercat alemany fora dels mesos punta”.

08/03/2019

La segona jornada de la ITB de Berlín ha deixat córrer bones perspectives de cara a la desestacionalització de la temporada turística menorquina, per una banda; i pel fet que el mercat germànic incrementa la seva aposta per Menorca. Així, la connectivitat amb el mercat alemany s’avançarà al mes d’abril amb la posada en marxa de les rutes amb Berlín, Frankfurt, Colònia i Düsseldorf, i conclourà a finals d’octubre. Set mesos de connexions directes amb l’Alemanya.

Per tant, a dos mesos de l’inici de la temporada turística, les dades que arriben des d’Alemanya apunten a una millora del comportament a l’abril i al maig gràcies a la decisió adoptada per les companyies regulars i low cost d’avançar la seva operativa amb Menorca.

Les  rutes amb Berlín, Frankfurt, Colònia i Düsseldorf des del mes d’abril l’abril suposa un avançament d’entre un mes i dues setmanes en relació a l’any anterior. La resta començaran a operar-se al maig i totes arribaran fins a finals d’octubre.

L’operativa, per tant, incrementa les places programades des del mercat alemany i que, a hores d’ara, superen en un 5% els registres de l’any passat, tot i mantenir la prudència a l’espera que companyies aèries i touroperadors acabin confirmant els slots reservats.

La consellera de Promoció Turístioca, Maite Salord, ha dit sobre la novetat que “la decisió de les companyies aèries de començar a operar a partir de l’abril i fins a la tardor confirma que Menorca genera demanda en el mercat alemany fora dels mesos punta de la temporada. Per a les nostres empreses és una bona notícia perquè assegura un major dinamisme de l’activitat econòmica en mesos que acostumen a ser més àtons. Des de la fundació, continuarem fent feina per incentivar la millora de la connectivitat, una qüestió cabdal per aconseguir fer de la nostra illa una destinació més competitiva”.

Reserves

Aquestes xifres, certament, fan referència a la capacitat aèria disponible des d’Alemanya per a aquesta temporada, no al volum de reserves. Tot i que touroperadors i agències acostumen a no avançar aquest tipus d’informació, avui matí han accedit a desvetlar algunes dades. Ha estat en el marc de les reunions mantingudes entre el Govern, els consells insulars i els principals touroperadors alemanys.

Els responsables d’FTI i Der Touristik han avançat que el volum de reserves cap a Menorca es troba, en aquests moments, un 30% i un 20%, respectivament, per damunt de l’any passat. Amb aquestes dades a la mà, i amb la convicció que l’alemany és un mercat prioritari per a Menorca per la seva capacitat desestacionalitzadora i el seu component qualitatiu, des de l’FFTM reforçaran el paquet d’accions promocionals en origen

Premi periodístic sobre Menorca

Anit, la consellera Maite Salord assistí al lliurament dels Spain Tourism Awards organitzats per Turespaña a l’Hotel Meliá Berlín. El premi al Millor Reportatge de Viatges va ser per la periodista Birgitte Kramer, del diari nacional Süddeutsche Zeitung, curiosament pel treball periodístic titulat “Menorca, allò que el vent virà”, relaciona amb els arbres singulars de l’illa i, en general, sobre els valors naturals i culturals que fan de Menorca una destinació genuïna.

Article de Birgitte Kramer premiat a Turespaña“Menorca, allò que el vent virà”

- Foto primera: Maite Salord amb el redactor en cap del Diari Süddeutsche Zeitung, on aparagué l'article premiat

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit