Menorca signa l’acord per a formar part del Circuit Internacional de Padel

El Consell, Foment del Turisme i Setpoint Events validen el conveni perquè la World Padel Tour se celebri a l’illa de 2019 a 2022. La primera edició serà del 6 al 13 del pròxim octubre.

04/03/2019

La primera edició de l’Estrella Damm Menorca Open se celebrarà del 6 al 13 d’octubre a Maó i Sant Lluís i reunirà els millors jugadors i jugadores del món. Així ha quedat validat avui a través del conveni signat pel Consell Insular de Menorca, Fundació Foment del Turisme de Menorca i Setpoint Events, que convertiran Menorca en seu del World Padel Tour del 2019 al 2022.

S’estima que la competició pot atreure al voltant de 12.000 persones de públic, sumar un retorn econòmic de més d’un milió d’euros i impactar sobre milers d’espectadors via televisió en directe i emissió en streaming.

Gràcies a aquest acord, Menorca esdevindrà una de les seus que albergaran aquest any les proves del circuit gran del campionat internacional de pàdel, amb l’impacte econòmic i la projecció internacional que això comportarà per a l’illa i per a la marca Menorca. Serà, de fet, un impuls extraordinari per projectar-la com a destinació única per a la pràctica esportiva, en sintonia amb l’estratègia promocional seguida per la FFTM.

Epicentre del pàdel

Entre els millors palistes internacionals, s’hi compten Fernando Belasteguín i Pablo Lima, les bessones María José i María Pilar Sánchez Alayeto i, com no, la parella formada per la menorquina Gemma Triay i Lucía Sainz. Durant una setmana, Menorca serà l’epicentre del pàdel a nivell mundial.

Com a novetat, l’open insular disposarà de dues pistes centrals: el Pavelló Menorca a Maó, que serà la principal, i el Poliesportiu Municipal de Sant Lluís, que funcionarà com a pista principal auxiliar.

Impacte i retorn econòmic

Al marge de l’aportació del Consell i la FFTM, que hi destinarà 133.000 euros, els resultats obtinguts en proves similars anteriors -on s’han reunit entre 10.000 i 15.000 persones de públic- constaten un retorn econòmic que supera amb escreix el milió d’euros, el que suposa multiplicar per 10 l’aportació econòmica que hi fan les administracions.

En el segon cas, es comptabilitza l’impacte derivat de l’emissió televisiva de 8-9 hores en directe, a través de GOL; de l’emissió en streaming de tot el torneig, amb una audiència de més d’1,2 milions d’espectadors, un 35% dels quals viu fora d’Espanya; i del seguiment a través de les xarxes socials, on sumen més de 620.000 seguidors.

En paraules de Maite Salord, vicepresidenta i consellera de Promoció Turística, afirma que  “aconseguir fer de Menorca seu del World Padel Tour ha estat un dels projectes més il·lusionants del present mandat. En cap moment hem dubtat dels beneficis que la celebració d’un esdeveniment d’aquestes característiques podia reportar per a la nostra illa. D’una banda, perquè ens ajuda a posicionar-nos internacionalment com a destinació esportiva de primer nivell i, d’altra, perquè dinamitza l’activitat econòmica local més enllà de la temporada alta. Aquestes accions, que són la suma d’una feina col·lectiva, són les que ens fan guanyar com a destinació i com a comunitat”.

Per altra banda, segons apunta Luis Torres, Director de seus del World Padel Tour, “és un immens plaer tornar a les Illes Balears i fer que la meravellosa illa de Menorca sigui l’epicentre del pàdel mundial durant el proper mes d’octubre. World Padel Tour és un dels esdeveniments turístic-esportius més importants d’Espanya, com ho posat de manifest el fet que generi més d’1 milió d’euros de retorn en les ciutats on se celebra i per torneig (...) A Menorca esperem superar els 12.000 espectadors durant la setmana de l’Open, dels quals més d’un 40% seran de fora de l’illa”.

 

Notícies relacionades

Les Illes Balears cap al residu zero

Presentació de l’estudi “Les Illes Balears cap al Residu Zero. Situació actual i indicadors per a la transició”

El Consell prepara una ordenança que garanteixi l'ús eficient d'aigua a tots els municipis de l'illa

El nou reglament per a l'ús racional i eficient de l'aigua contemplarà el seu cicle integral, penalitzarà l'ús excessiu i establirà una estructura de preus socialment justa