El Consell manté i millora la línia de bus-llançadora per accedir a la platja de Macarella

Una volta fetes les valoracions adients sobre el funcionament de la prova pilot de l’estiu passat, s’acorda implantar aquesta alternativa però millorant alguns aspectes per als usuaris.

28/02/2019

El Consell de Menorca, a través del Departament de Mobilitat i l’Ajuntament de Ciutadella han decidit mantenir la línia de bus-llançadora per accedir a la platja de Macarella durant els mesos d’estiu (maig-octubre), però a més, ho ha decidit introduint una sèrie de millores que han de beneficiar l’usuari, ja sigui resident o visitant.

La decisió s’ha pres després d’analitzar i valorar la prova pilot implantada l’any passat i que només permetia la circulació dels autobusos de la línia de transport contractada, que era incompatible amb cap altra vehicle privat o particular. La mesura pilot de 2018 tenia la funció reguladora dels accessos a aquesta zona del litoral, tant preuada pels menorquins i visitants. Ordenar el trànsit, evitar col·lapses a les carreteres i aparcaments, alentir la circulació etc... a més de preservar de la massificació i pressió humana una zona d’alta protecció ambiental i ecològica. El bus-llançadora havia de regular molt millor tots aquests aspectes. I la valoració feta n’és positiva, i d’aquí la implantació per a la nova temporada, però amb una revisió de millora.

Serveis i horaris

El període de funcionament del servei serà des de l’1 de juny fins al 30 de setembre. Durant la temporada baixa, de l’1 de juny al 15 de juny, i del 16 al 30 de setembre, l’horari serà de les 8:00h a les 20:00h. Durant la temporada alta, del 16 de juny al 15 de setembre, l’horari serà de les 8:00h a les 23:00h.

Organització del servei

Les sortides dels autobusos seran des de la plaça des Pins i de la Via Perimetral i comptaran amb un quiosc on s’oferirà informació. El quiosc de la plaça des Pins estarà obert tot el dia i el quiosc de la Via Perimetral només durant el matí. Durant el capvespre també hi haurà un informador del servei a Macarella. A més a més, a l’aparcament de Macarella s’instal·larà una parada amb una pèrgola i un banc.

Tarifes

Es donarà continuïtat als descomptes per compra d’anada i tornada al web, a titulars de targetes de transport públic del Consell Insular, i a famílies nombroses. Com a novetat, també s’habilitarà un abonament de 10 viatges en horari limitat a partir del migdia a preu reduït.

Manteniment dels accessos

Com cada any, es portaran a terme les actuacions de manteniment dels camins d’accés, especialment en el paviment i senyalització del camí per a vianants entre la parada d’autobús i la platja.

Promoció

Per a donar a conèixer el servei entre la societat menorquina, s’oferirà als instituts que els estudiants d’ESO puguin realitzar gratuïtament una visita a Macarella en autobús durant el mes de juny amb sortida a les 8:00 i tornada a les 13:00. A més a més, s’ha elaborat una guia de transport públic que recull totes les línies que donen accés a la costa de Menorca i s’han elaborat flyers per a repartir a les oficines d’informació turística.

Cal recordar que Menorca no és el primer indret on s’apliquen mesures de mobilitat sostenible per a reduir la pressió humana en indrets protegits i, a la vegada, prevenir retencions de cotxes. Trobem exemples a Galícia, la Playa de las Catedrales, Andalusia, platges de Cabo de Gata o a Múrcia, a la costa de Calblanque, entre d’altres.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit