Miquel Àngel Maria i Josep Castells advoquen per una societat inclusiva

El nº 2 a la llista electoral del Consell i el cap de llista al Parlament, han explicat els principals eixos de Més per Menorca en l'atenció a les persones més necessitades.

25/02/2019

Miquel Àngel Maria i Josep Castells, candidats número 2 al Consell i número 1 al Parlament respectivament, han explicat avui al carrer de Cos de Gràcia de Maó (davant l’edifici de Serveis Socials), les primeres propostes electorals de Més per Menorca de cara al 26 de maig.

Ambdós s’han centrat en els aspectes del concepte Societat inclusiva, pel qual parlen al programa electoral de les atencions, prestacions i serveis socials. “Els governs de dretes rescaten bancs. Nosaltres posam les persones en el centre de les nostres polítiques” s'explica des Més per Menorca.

Així, Miquel Àngel Maria ha fixat la necessitat de centrar-se en les persones, fent  al·lusió a la precarietat social com la classe mitjana, que s’ha encongit, un petit nombre de rics cada vegada ho són més, i el que creix sense parar és la part baixa de l’escala econòmica. D’aquí que Més per Menorca “defensi uns salaris dignes per la feina realitzada, la igualtat salarial entre homes i dones, i desterrar tota discriminació per raó de gènere, orientació sexual o origen”. Igualment ha insistit en la necessitat “de treballar amb els ajuntaments per atendre les necessitats de les persones, però açò, el Consell, coms a institució coordinadora i impulsora ha de disposar del finançament necessari”.

Castells ha indicat que “assegurarem els recursos perquè l’Atenció Primària de l’IB-Salut i l’atenció hospitalària prestin un servei de qualitat, digne i eficaç, i sensible amb el patiment de la gent. Especialment, quan la gent de Menorca s’ha de desplaçar a Mallorca per hospitalització, tractaments o proves. Igualment treballarem perquè més especialistes es desplacin a Menorca”.

La Societat Inclusiva que defensa Més per Menorca representa mantenir la lluita activa contra qualsevol forma de discriminació, xenofòbia i rebuig a la diversitat de qualsevol tipus; però també atendre amb la major disponibilitat i atenció possibles els altres sectors de població, però sobretot a la gent gran. Així les polítiques socials es faran amb una atenció propera, i açò vol dir que “farem realitat 220 places previstes de residència per a gent gran a Menorca. A la vegada, augmentarem les dotacions dels serveis que fan possible l’envelliment en el lloc on habitualment viu la persona major, ha dit Castells, cap de llista al Parlament.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca demana al Govern l'adquisició del jaciment talaiòtic de Binissafullet amb l'ITS

Els menorquinistes exigeixen al Govern i al Consell Insular que actuïn amb fermesa per frenar la mercantilització de Menorca

Més per Menorca respon al president dels hotelers: “La nostra prioritat són els residents”

El partit menorquinista considera que Sebastià Triay “nega una evidència i prefereix tancar els ulls davant la massificació”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit