Nel Martí defensa la supressió de l'aforament al Congrés dels Diputats

“No pot ser que hi hagi persones que es mantinguin en el càrrec a conveniència, per mantenir un aforament i els seus beneficis"

19/02/2019
Nel Martí davant del Congrés dels Diputats Nel Martí davant del Congrés dels Diputats

El diputat i coordinador de Més per Menorca, Nel Martí, ha intervingut aquest dimarts al Congrés dels Diputats, a Madrid, per defensar la supressió de l'aforament dels 59 diputats i els 8 vuit membres del Govern de les Illes Balears.

Martí ha estat contundent: “No pot ser que hi hagi persones que es mantinguin en el càrrec a conveniència, per mantenir un aforament i els seus beneficis. I no és acceptable fer cas omís als advertiments dels fiscals anticorrupció com l'ex fiscal Pedro Horrach, que ens diuen que l'aforament és un obstacle contra la corrupció".

El polític menorquí ha explicat que des de MÉS per Menorca “consideram i defensam que avui no hi ha cap raó per mantenir aquesta figura processal i, en canvi, hi ha molts motius per a suprimir-la; entre d'altres per respectar per damunt de tot el principi democràtic d'igualtat i exercir el nostre compromís de treballar per recuperar la confiança de la ciutadania”. Així mateix, ha insistit que l'aforament és “anacrònic i innecessari” i percebut com “un privilegi” per la ciutadania.

Martí ha continuat la seva intervenció afirmant que la percepció de l'aforament ha canviat radicalment i que allò que, en un principi, servia per enfortir l'activitat publica “avui la debilita i la desprestigia”.

Malgrat això, el diputat també ha recordat la vigència i necessitat de la inviolabilitat i immunitat perquè “cal acabar amb els privilegis, però no amb la protecció dels càrrecs públics que els garanteixi la seva independència i la seva llibertat d'expressió i defensa dels interessos públics”. En aquest sentit, ha explicat que la inviolabilitat és ben vigent i necessària “perquè el parlamentari no pugui ser perseguit judicialment per les seves opinions o vots emesos en l'exercici del seu càrrec” i la immunitat “perquè els parlamentaris només puguin ser detinguts en casos de flagrant delicte”.

Val a dir que la reforma que proposa el Parlament de les Illes Balears inclou, com a novetat, la supressió també de l'aforament en l'àmbit de la responsabilitat civil, és a dir l'aforament processal civil.

Notícies relacionades

El Parlament dona llum verda al pla de xoc en habitatge de Més per Menorca

La proposta impulsada pels menorquinistes insta al Govern a exercir el dret de tanteig i retracte en les dues promocions de pisos en subhasta de Maó i Alaior

Més per Menorca proposa un pla de xoc contra l’habitatge buit

Josep Castells: “Volem estar per damunt del show parlamentari. Venim a guanyar-nos el sou que ens paguen els ciutadans, vetlant pels seus interessos”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit