Menorca ja és reserva Starlight, una destinació per a l’observació astronòmica

La Fundació Foment del Turisme rep a FITUR la certificació que situa l’illa a la xarxa internacional en aquesta modalitat turística. Per altra banda, per aquest 2019 pesa la incertesa davant el Bréxit.

24/01/2019

Menorca forma part des d’avui de la xarxa Starlight. Aquesta Fundació ha lliurat avui capvespre a la presidenta del Consell, Susana Mora, els certificats de reserva i destinació turística Starlight que acrediten la qualitat del cel nocturn i situen l’illa com un dels millors llocs d’Europa per fer astroturisme.

A l’acte també hi han estat presents la vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística, Maite Salord, i el conseller de Medi Ambient, Aram Ortega.

D’una banda, ser reserva Starlight implica el compromís de l’administració per protegir el cel nocturn i eliminar la contaminació lumínica per a l’òptima observació astronòmica. Una passa clara en aquesta direcció és el Reglament de Protecció del Cel Nocturn de Menorca, aprovat el passat mes de juliol. Val a dir que des del departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera s’han fet grans esforços contribuint d’aquesta manera a l’estalvi energètic i a donar valor al cel estrellat.

D’altra banda, ser destinació turística Starlight suposa una oportunitat única per impulsar una nova modalitat de turisme sostenible, en perfecta sintonia amb la condició de Reserva de Biosfera: el turisme de les estrelles.

Segons l’empresa Lumínica Ambiental,  Les zones de l’illa de màxima obscuritat on l’observació de les estrelles és òptima són Macarella i el tram de la costa que va des de Cavalleria fins a La Vall. També l’estudi d’altres paràmetres que avalen la declaració.

Primera jornada de FITUR. La incertesa del Bréxit.

Incertesa és la paraula més repetida a la primera jornada de la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur). La complicada situació que ha provocat el Brexit al Regne Unit, amb els conseqüents efectes sobre la comercialització de places turístiques, i la fortalesa de destinacions competidores són els dos factors que més estan condicionant la lectura de la temporada turística 2019.

En aquest context, la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) ha decidit reforrçar les accions pomocionals en els mercats emissors considerats prioritaris. Entre d’altres iniciatives, assistirà a una trentena de fires, la majoria de les quals especialitzades; incrementarà les línies de col·laboració amb companyies aèries per millorar la xarxa europea de rutes; contractarà un servei especialitzat de màrqueting per fer una comercialització de la destinació més efectiva i eficient; comptarà també amb un servei de relacions públiques al Regne Unit, Alemanya i França; i incentivarà la creació de productes turístics que donin visibilitat a Menorca, com ara l’esportiu.

 La consellera de Promoció Turística, Maite Salord, ha ressaltat que “poder gestionar de forma independent la competència de Promoció Turística ens permet dur a terme accions i iniciatives que mai abans s’havien realitzat des de Menorca i que ens han d’ajudar a fer de la nostra illa una destinació més visible i més atractiva. Des de la fundació tenim molt clar que en un context de gran complexitat i volatilitat com l’actual hem de donar el màxim per ser cada vegada més competitius”.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca demana limitar el preu del lloguer

Els menorquinistes avisen que les mesures del PP no funcionen i que els preus no aturen d'apujar

Més per Menorca demana al Consell que torni a posar en marxa el servei de bus a espais naturals

Els menorquinistes recorden a Vilafranca que només hi queden 54 dies per a l’estiu i que “no està fent res per reduir l’impacte de la massificació turística”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit