La MeCup i l’oportunisme malintencionat del PP

El partit de l’oposició al Consell evidencia, una vegada més, la precarietat argumental per fer política.

09/01/2019

El trasllat del Torneig MeCup de futbol base a Mallorca aquesta propera Setmana Santa no satisfà a ningú, ja que significava un esdeveniment que s’havia consolidat per l'interès esportiu que havia suscitat a nivell internacional i perquè representava també una activació econòmica per a l’illa durant la temporada baixa -o bé en la pretemporada turística alta.- Tanmateix, la decisió obeeix a motius que en cap cas són imputables al Consell Insular de Menorca ni a la consellera Maite Salord.

L’esforç realitzat per la Fundació Foment del Turisme durant aquest mandat, en donar suport econòmic al torneig,  és inqüestionable. i més encara en l’aposta feta en la passada edició, en la qual el 90 % de l’ajuda pública provenia de l’ens turístic del Consell. Un fet que ha reconegut la pròpia organització. Que el Partit Popular vulgui ara treure punta a la decisió de l’organització culpant el Consell de Menorca i la consellera de Promoció Turística, no és altra cosa que l’oportunisme dels populars per fer una oposició que segueix mostrant la precarietat d’arguments per fer política i amb la clara voluntat de desacreditar una gestió que, sense dubtes, ha millorat la que el PP va dur a terme mentre governava el Consell (2011-2015). I les dades així ho demostren.

De l’historial del Torneig MeCup, el 2012 no es va celebrar; el 2013 es va traslladar a Mallorca per la manca d’ajut del Consell de Menorca. El 2014 no es coneix cap aportació del Govern popular a l’esdeveniment i el 2015 va adjudicar 15.000 euros. Mentre, l’actual Departament de Promoció Turística (a través de la Fundació del Foment) n’ha atorgat 25.000 l’any 2016; 40.000 l’any 2017 i 72.600 l’any passat, amb el que és una clara aposta per mantenir el torneig a Menorca. O sigui que l’únic ajut del PP a la MeCup són els 15.000 euros de 2015, tres vegades inferior al que va donar el Consell l’any passat. Evidentment, no estan per tirar la primera pedra amb el tema.

L’organització de l’esdeveniment ha explicat públicament els motius del trasllat a Mallorca i en cap moment ho atribueix a la manca de suport del Consell, encara que sí ha considerat minses les aportacions dels ajuntaments, que, juntament amb l’increment dels preus d’avió arran del descompte del 75%, el cost del bitllet per als no resident s’ha encarit molt (el 80% dels participants són de fora les Illes Balears). L’any passat, només els municipis de Maó (5.000 euros) i Es Castell (2.000) van aportar per al Torneig. La resta dels 80.000 euros públics atorgats a la MeCup són del Consell.

Per tant, que el PP declari que la consellera Salord i el Consell “han fracassat per no haver retingut el torneig”, està fora de lloc i diu molt poc del tarannà polític del Partit Popular. Una formació que critica la manca de suport quan és la que manco va aportar quan governava. A més, un Partit Popular presidit per la batlessa d’Alaior, ajuntament del qual no ha donat un cèntim a aquest torneig. Així, idò, les declaracions del PP, a més de ridícules i vergonyoses, són d’un cinisme fora mida.

Altrament, i lamentant el trasllat d’aquest torneig, des de Promoció Turística es treballa sempre per aconseguir atreure esdeveniments que permetin la dinamització econòmica de l’illa i la desestacionalització de la temporada turística.

És així que l’octubre d’enguany Menorca serà seu de la celebració de la World Padel Tour, el circuit professional més important del món. Un nou torneig esportiu internacional que ratifica la voluntat de l’actual Consell de treballar per una Menorca més diversificada.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca denuncia que el PP desprotegeix el territori i beneficia els infractors

Els menorquinistes adverteixen que la supressió de la Comissió de Medi Ambient agreujarà els problemes ambientals que pateixen les illes com l’abastiment de recursos com l’aigua per la falta de planificació i control

Emma Navarro, candidata de Més per Menorca a les eleccions europees

Navarro: “Hem de fer sentir la veu de Menorca a Europa, ja que la insularitat és present a tots els reptes i problemes que tenim, com l’habitatge, la mobilitat o l’excessiva dependència del turisme”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit