La hipocresia del PP amb la despesa de personal a la Fundació Foment del Turisme

La llavors consellera de Promoció Turística, Salomé Cabrera, es va gastar 305.000 euros en la contractació encoberta de personal a través d’una empresa externa, tot just després d’aplicar-se un ERO a la Fundació Destí, precursora de l’actual FFTM.

10/12/2018

La poca serietat del Partit Popular de Menorca en la seva funció opositora al Consell s’ha fet patent una vegada més. La portaveu del Grup Popular al Consell, Salomé Cabrera, ha criticat sense fonament l’augment de despesa en personal al si de la Fundació Foment de Turisme de Menorca, tot quan l’ens insular ha assumit enguany el traspàs de Promoció Turística i per la qual cosa el 2019 serà el primer any amb què es comptarà amb pressupost i competència pròpies per a la gestió de la Promoció Turística de l’illa. Açò implica, a més de disposar de molt més autonomia en la decisió de la matèria, de més recursos i també de la necessitat de reforçar l’estructura de la Fundació per a l’adequat funcionament.

Els comptes en l’historial al si de la llavors Fundació Destí (precursora de l’actual Fundació), revelen que després de l’aplicació d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) en el que va ser acomiadats 15 empleats, la Fundació Destí es va gastar 305.000 euros en la contractació d’una empresa per a serveis d’informació, la qual va contractar personal per a la prestació d’aquestes feines, després d’acomiadar els treballadors que ja feien les esmentades funcions abans d’executar-se l’ERO. Aquesta pràctica de contractar personal al servei de la Fundació Destí a través d’una empresa externa es va dur a terme els anys 2013, 2014 i 2015, els tres darrers anys del Govern del PP al Consell i de Salomé Cabrera com consellera màxima responsable de la Promoció Turística i de la Fundació Destí Menorca. Dit d’una altra manera, Cabrera va ‘amagar’ la contractació de personal a través d’altres partides pressupostàries.

Així, el 2013 la Fundació Destí va pagar 65.890 euros a l’empresa; l’any 2014 de 97.431 i el 2015 de 142.225 euros. En total, poc més de 305.000 euros destinats majoritàriament a cobrir els llocs dels treballadors que s’havien acomiadat amb l’ERO. Tanmateix aquesta despesa no figurava al capítol de Personal, si no a altres, la qual cosa fa que el percentatge en la despesa de personal figuri més baix del que realment va ser. Per exemple, 2013, la despesa de personal segons el capítol corresponent va ser 23%, quan si s’hi suma les contractacions indirectes, aquest seria de 34,4%.

No només les males formes de gestionar i d’ocultar conceptes pressupostàries han estat una marca en la trajectòria governamental del PP, sinó també el treball realitzat al si del Departament de Promoció Turística, que va deixar les petjades d’una feina pèssima. L’actual oposició del PP al Consell s’ha cansat durant aquest mandat de recriminar la poca feina feta en matèria de Promoció Turística en el present mandat -cosa falsa, per cert- quan els balanços comptables de Salomé Cabrera en els seus tres primer anys de gestió a la Fundació Destí mostren la precària gestió desenvolupada. L’any 2012 el pressupost es va executar només en un 42%; l’any 2013 en un 74% i el 2014 va baixar fins el 54%. Tot, després de l’ERO que va eliminar la meitat dels treballadors de la Fundació.

Ara, amb les competències assumides pel Consell en matèria de Promoció, el Consell revisa l’organigrama i les funcions necessàries, les quals preveuen per a 2019 la contractació de 5 noves persones. Per tant, seran, en total, 39 els empleats que tindrà la Fundació Foment del Turisme de Menorca, menys dels que tenia la Fundació Destí just abans de produir-se l’ERO de 2012, quan el Consell no tenia la competència pròpia i en el mandat on el PP va rebutjar l’assumpció del traspàs.

Ara, i de cara a 2019, tot i l’increment del pressupost per mor del traspàs de Promoció Turística (3,7 milions; un 27% més) el capítol de personal representa un 31,2% del pressupost, dels més baixos dels darrers 8 anys.

Per tant, les crítiques de la consellera Cabrera i del PP sobre l’augment de despesa en el nou pressupost de la Fundació no són més que una espessa cortina de fum per amagar l’empasta de la seva gestió i l’esquifida, magra i pobre oposició al Consell Insular de Menorca.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit