Miquel Puig i Raposo, economista

Ponent en la Primera Jornada de Diversificació Econòmica de Menorca.

21/10/2018

Miquel Puig i Raposo va néixer a Tarragona l'any 1954. Tanmateix va viure entre Madrid i la seva ciutat nadiua fins el 19 anys.

A Madrid va començar els estudis en Economia, que va acabar a Barcelona. És doctorat per la Universitat de Barcelona i va ampliar estudis al Massachusetts Institute of Technology (MIT). De 1980 a 1984 va exercir de professor titular de teoria econòmica. Seguidament ampliaria estudis a la John F. Kennedy School of Government de la Universitat de Harvard. Completà el seu recorregut universitari com a professor associat de Mercat d’Infraestructures i Cooperació Públic-privat a la Universitat Pompeu Fabra.

Quant a la trajectòria i dedicació a l'Administració pública la va començar l'any 1984 al Departament d’Indústria i Energia de la Generalitat de Catalunya, a,b el càrrec de director general de Seguretat i Qualitat Industrials, director general d'Indústria i secretari del Departament. El 1998 va ser nomenat comissionat per a la Societat de la Informació de la Generalitat. Va ser el primer president del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i va dirigir l'externalització dels serveis d'informàtica, xarxa de veu i dades (que donaria lloc a l'empresa Al-pi) i la xarxa de repetidors de ràdio i televisió (actualment part de Cellnex Telecom). Va ser el primer president de l'IDIADA.

De 2000 al març del 2002 va ser director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (l'actual Coorporació Catalana de Mitjans Audiovisual), amb el consens tots els partits del Parlament. També va assumir la direcció de la Televisió de Catalunya. La seva sortida de la CCRTV va ser deguda a un enfrontament amb el govern de la Generalitat.

En l'àmbit privat, ha estat consultor independent (2001-2004 i 2007-2012) i director general d'Albertis Airports (2004-2007). Actualment és el director general del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya.

Col·labora regularment com a articulista en diversos mitjans, principalment al diari AraLa VanguardiaCatalunya Ràdio i Televisió de Catalunya.

És regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Falset, un poble de la comarca del Priorat d'un 3.000 habitants. Aconseguir l'acta de regidor després de concórrer a les eleccions locals del 2015 en la candidatura Independents per Falset.

Miquel Puig fou un dels dos ponents a la Jornada de Diversificació Económica celebrada al Centre BIT d'Alaior, Menorca, el 26 d'octubre de 2018, amb la conferència titulada "La recuperació d'una 'via menorquina' de creixement".

Obra publicada

Llibres:

 • 2001: Modernitzar Catalunya
 • 2013 : La sortida del laberint (premi Societat Catalana d'Economia 2015)
 • 2013 : Com Àustria o Dinamarca (amb Modest Guinjoan i Xavier Cuadras)
 • 2015 : Un bon país no és un país low cost (versió en castellà: La gran estafa. Una propuesta para sacar España de la mediocridad)

Aportacions a diverses publicacions:

 • 2014: Economia de Catalunya, preguntes i respostes sobre l’impacte econòmic de la independència, Col·legi d’Economistes de Catalunya
 • 2014: Llibre blanc Barcelona, capital d’un nou estat, Ajuntament de Barcelona
 • 2014: 1714-2014 El camí cap a la independència
 • 2015: Anuari de l’educació a Catalunya“Abandonament escolar prematur: més pull que push”, Fundació Jaume Bofill

 

Notícies relacionades

"La recuperació d'una 'via menorquina' de creixement", conferència de Miquel Puig

L'autor és un reconegut economista que intervé en diversos programes mediàtics sobre l'actualitat social, política i económica del país.

"El Corredor Mediterrani, oportunitat per a la indústria menorquina", conferència de Joan Amorós

L'autor és el president de FERRMED, una associació internacional de caràcter multisectorial sense ànim de lucre que té com a objectiu principal la impulsió d’un gran eix ferroviari de mercaderies que ha d’unir el sud i amb el nord d'Europa.

European Free Alliance

Cartellera

 • Mostra
 • Mostra
 • Mostra
 • Mostra
 • Mostra
 • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit