El PP i PSOE són responsables subsidaris de la pana elèctrica

Tots dos partits varen votar en contra al Senat d’una esmena per destinar 200 milions d’euros per a millorar la infraestructura i sistema elèctric menorquí

22/11/2018

MÉS per Menorca ha senyalat aquest dijous a PP i PSOE com a responsables subsidiaris del desastre de l’apagada de Menorca, malgrat que Red Eléctrica en sigui responsable directe.

El diputat de la formació menorquinista Josep Castells ha recordat, durant la compareixença del conseller Marc Pons a la Comissió d’Economia del Parlament, que tots dos partits varen votar en contra d’una esmena presentada pel senador Bernat Picornell (ERC) a petició de MÉS per Menorca: tant el senador Antich (PSOE) com Pons i Bauzá (PP) varen rebutjar la proposta de destinar 200 milions d’euros per a millorar la infraestructura i el sistema elèctric a Menorca . Una esmena feta als Pressupostos de l’Estat i  que incloïa el sistema de cable elèctric amb Mallorca i que hauria evitat la gravetat de l’apagada.

Castells ha retret a Marc Pons que parli de  cartes i reunions, que és “com voler curar una infecció amb massatges”. El diputat de MÉS per Menorca li ha recordat les cambres legislatives serveixen per aprovar normes d’obligat compliment, mentre que les cartes i les reunions no ho són.

“Vàrem tenir l’ocasió el maig de 2018 d’aprovar una norma d’obligat compliment, que són els PGE per fer una inversió de 200 milions d’euros per reposar el cable. Aquesta esmena es va votar i va ser rebutjada amb els vots en contra del PP i PSOE (...) Haurien d’explicar als ciutadans per què els seus respresentants al Senat varen votar en contra dels interessos de Menorca”, li ha recriminat Castells a Pons.

Respecte del Pla de Contingència, el diputat de MÉS per Menorca ha dit que va ser insuficient perquè “és intolerable que al segle XXI hi hagi usuaris abonats que estiguin 56 hores sense llum” i que s’ha de revisar.

Notícies relacionades

El Govern segueix sense assumir responsabilitats pel cas TAC

Insistim al Parlament en el cas de la pacient que va esperar 85 dies per fer-se una prova TAC a l’Hospital Mateu Orfila i que, finalment, va morir

Proposam la creació d'un sostre de places turístiques per reduir la massificació turística a l’illa 

L’aprovació d’aquesta proposta suposaria la congelació immediata de la creació de noves places turístiques a Menorca