El Consell celebra l’aportació econòmica del Govern balear a la Menorca Talaiòtica

L’ajut és de 300.000 euros i permetrà l’impuls del Pla de Treball fins a 2020. És la primera vegada que l’Executiu autonòmic concedeix una quantitat econòmica per a la candidatura mundial.

11/11/2018

El Consell Insular de Menorca celebra l’aportació de 300.000 euros que concedeix el Govern Balear per a l’impuls la candidatura de Menorca Talaiòtica. Es tracta del primer ajut econòmic que l’Executiu autonòmic fa al Consell per aquest concepte.

El conseller de Cultura i Educació del Consell Insular, Miquel Àngel Maria, ha declarat que es tracta d’una aportació prou significativa,  “fet que permetrà desenvolupar noves accions del Pla de treball de la candidatura 2017-2020 durant aquest any, així com també d’algunes de noves de cara l’any que ve. En aquest sentit, el conseller espera que aquesta ajuda tingui continuïtat de cara el pròxim any”.

El conseller també ha volgut recordar que el Govern balear és qui té les competències sobre la projecció a l’exterior de la cultura balear i aplaudeix la decisió i el compromís del Govern Balear, “ja que una candidatura a patrimoni mundial és una mostra de projecció exterior molt important”.

En aquests moments, cal recordar, que la candidatura es troba sota la supervisió de Cipriano Marín i la comissió tècnica i s’està treballant per a la revisió de tots els punts inclosos en l’informe emès per la UNESCO al juliol 2017. Va ser llavors, quan el Comitè Patrimonial de la UNESCO va posposar la declaració de la Menorca Talaiòtica per a la seva inclusió a la llista de patrimoni mundial.

 

Notícies relacionades

El Consell Insular obre la convocatòria d'ajuts destinats a l'educació no formal

L'objectiu és facilitar a les famílies amb dificultats econòmiques l'accés a la pràctica esportiva, cultural, artística i de lleure en la infància i joventut a través dels clubs esportius, entitats culturals, de lleure i/o altres centres

El Consell Insular inicia les obres de construcció del carril bici a la via Ronda de Maó

Aquesta iniciativa s’engloba en el marc de les iniciatives per promoure el desplegament de la mobilitat sostenible