Menorca cerca el turisme esportiu a la WTM de Londres

La Fundació Foment del Turisme organitza un acte promocional per reforçar la imatge de destinació esportiva. La consellera Maite Salord apunta que aquest tipus de turisme “és sinònim de qualitat i sostenibilitat, dos objectius irrenunciables”.

02/11/2018

La Fundació Foment del Turisme de Menorca ha decidit enguany aprofitar la seva participació a la World Travel Market, que se celebrarà a l’ExCeL de Londres del 5 al 7 de novembre, per fer un acte promocional amb mitjans de comunicació, agències de viatge i touroperadors especialitzats i un objectiu clar: reforçar la imatge de l’illa com a destinació per a la pràctica esportiva.

La presentació, celebrada avui matí a una sala del Soho londinenc, ha comptat amb la participació de la vicepresidenta i consellera de Promoció Turística, Maite Salord, i empresaris del sector, que han defensat davant d’una vintena de periodistes les fortaleses de Menorca per ser considerada “l’illa de l’esport”.

Salord ha posat l’accent en tres dels efectes positius que aquest segment de demanda té en les destinacions que hi aposten: l’augment de la despesa, l’allargament de l’estada i la desestacionalització. “El turisme esportiu és sinònim de qualitat i sostenibilitat, dos objectius irrenunciables per a una illa declarada Reserva de Biosfera ja fa 25 anys”, ha assenyalat.

Segons les dades esgrimides per Salord, “cada vegada són més els viatgers que tenen l’esport entre les seves principals motivacions, com ho confirma el fet que ja representi el 25% dels ingressos del sector a nivell mundial”. Aquesta tendència creixent, l’impacte positiu en els principals indicadors turístics i els valors naturals que hi té associats fan dels turistes esportius un target prioritari per a la FFTM.

I així ho ha expressat la consellera: “volem posicionar la nostra illa com una destinació esportiva a nivell internacional”. Una declaració d’intencions que els empresaris presents a l’acte han acompanyat de dades: la celebració al llarg de l’any d’una quinzena de competicions esportives amb impacte internacional, de les quals han destacat les proves que tenen com a escenari principal el Camí de Cavalls, la regata TP52 i el World Padel Tour; la disponibilitat d’una trentena d’instal·lacions esportives de primer nivell on es poden practicar tot tipus de disciplines; i l’existència d’un centenar d’establiments hotelers adaptats per a aquest tipus de demanda i amb una oferta especialitzada en turisme actiu i esport.

La delegació menorquina ha lliurat material promocional específic i una selecció de productes artesanals als assistents,

Entre el públic hi havia periodistes de National Geographic, The Daily Telegraph, London Economic, Routes News i Irish Times, entre d’altres; redactors de Time Inc., empresa editorial dedicada a la publicació de revistes; bloggers i periodistes freelance reconeguts, a més de responsables d’agències de viatge i touroperadors especialitzats en esports i natura.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit