Més per Menorca proposa una reflexió sobre com enfortir l’economia de l’illa

La Jornada de Diversificació Econòmica, que se celebrarà aquest proper divendres al centre Bit d’Alaior, vol analitzar i debatre sobre els riscos de la dependència excessiva d’un únic sector.

22/10/2018
Josep Castells i Carmen Crespo Josep Castells i Carmen Crespo

El diputat Josep Castells i la responsable del Centre BIT d’Alaior, Carmen Crespo,  han presentat avui la Jornada de Diversificació Econòmica que se celebrarà a aquest centre el proper divendres (9:30-13:30). Comptarà amb dues ponències inicials. La primera a càrrec de l'economista Miquel Puig amb el títol "La recuperació d'una 'via menorquina' de creixement" i la segona a càrrec de l'enginyer industrial i president de Ferrmed Joan Amorós amb el títol "El Corredor Mediterrani, oportunitat per a la indústria menorquina".

Segons Josep Castells, diputat de Més per Menorca i coordinador de la Jornada, “el que "volem donar veu a un economista que s'ha significat per alertar dels riscos de la dependència excessiva d'un únic sector, específicament el turisme, i també dur a Menorca la reivindicació del Corredor Mediterrani: una infraestructura que ens pot semblar llunyana però que no ho és tant si tenim en compte que tota la mercaderia que entra o surt de Menorca passa pels ports de Barcelona o València".

Després de les ponències hi haurà una taula rodona amb els dos ponents i amb representants de CAEB i PIME. A més, des de l'organització s'ha convidat a entitats significatives perquè puguin intervenir també en el debat: Unió de Pagesos, UGT, CCOO, Cercle d'Economia i GOB, així com els directors generals d'Indústria i d'Innovació del Govern Balear.

Per la seva banda, Carmen Crespo, gerent del Centre BIT ha indicat que "la missió del Centre BIT és afavorir la diversificació econòmica, especialment des de la innovació i la tecnologia, per això ens sembla positiu acollir qualsevol activitat que vagi en la mateixa línia".

Castells també ha explicat que "amb aquesta activitat Més per Menorca vol generar un punt de trobada on empresaris, polítics i ciutadania interessada puguin intercanviar idees per avançar cap a una economia més diversificada i, per tant, més forta davant dels reptes de futur."

L'activitat és gratuïta i oberta  a qualsevol persona interessada. Per inscriure's cal enviar un missatge a l'adreça contacte@mespermenorca.cat

 

Notícies relacionades

"La recuperació d'una 'via menorquina' de creixement", conferència de Miquel Puig

L'autor és un reconegut economista que intervé en diversos programes mediàtics sobre l'actualitat social, política i económica del país.

"El Corredor Mediterrani, oportunitat per a la indústria menorquina", conferència de Joan Amorós

L'autor és el president de FERRMED, una associació internacional de caràcter multisectorial sense ànim de lucre que té com a objectiu principal la impulsió d’un gran eix ferroviari de mercaderies que ha d’unir el sud i amb el nord d'Europa.

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit