Més per Menorca aprova un programa electoral que prioritza les persones, la formació i el territori

Després del debat de les esmenes l'aposta és per un fort impuls a les polítiques socials, a l’educació, a la sanitat, a la mobilitat i connectivitat, a la transició energètica, a la diversificació econòmica i a la cura del medi ambient.

20/10/2018

L’assemblea de Més per Menorca, celebrada avui as Mercadal, ha donat el vist i plau al document que fixa les propostes electorals de cara als comicis de maig de 2019. Després d’un intens debat sobre les 34 esmenes presentades, el Programa electoral 2019-2023 quedà aprovat per una ampla majoria dels assistents.

La convocatòria ha comptat amb la presència d’una vintena d'adherits que s’han interessat pel procés electoral i han participat en el debat del programa.

Les esmenes debatudes han estat totes per aclarir conceptes o puntualitzar-los: esmenes d'ampliació i de modificació i qualquna d'addició que no ha trastocat l'esperit de la proposta del programa. També s'ha acordat deixar obert el programa per a tractar altres temes d'interès. 

Així, en el document electoral, ratificat avui per l’assemblea, hi destaquen les noves propostes polítiques de cara als reptes socials i econòmics de la Menorca 2025.

Algunes de les prioritats que cal destacar del Programa Electoral són les següents:

 • L’atenció a les persones dependents i malalts crònics, amb la creació de places de residència suficients i prou assistents o cuidadors per a la demanda.

 • La formació de joves estudiants, dins i fora de Menorca, amb la millora de les places de residència a Palma i Barcelona, algunes gestionades des de Menorca. També unificar ajuts entre Govern balear i Consell.

 • Educació 0-3 anys i ensenyaments de música i dansa a les escoles seran objectius a perseguir. Cal consolidar un model educatiu 0-3 propi, i que la música i la dansa (reglada i no reglada), sigui també tractades des de Menorca.

 • La connectivitat aèria i marítima seguirà sent una assignatura de ‘batalla’ política, perquè volem una OSP amb Barcelona; que l’Estat inclogui el cotxe en el descompte de resident i bonificar més i millor el transport de mercaderies.

 • L’impuls a la Reserva de Biosfera ha de ser efectiu amb l’aposta per un llei que defensi i concreti més i millor tant els valors de la preservació del medi com el desenvolupament econòmic sostenible.

 • La mobilitat urbana i els projectes de ciutat són reptes que hem de consolidar amb l’elaboració de plans per a la seguretat de circulació en vies per anar a peu o en bicicleta i més parades i estacions de transport públic.

 • La diversificació econòmica esdevé un compromís irrenunciable per a Més per Menorca per definir un model productiu amb garanties i una economia de ‘valor afegit’ a través de les noves tecnologies i la innovació.

Aquestes són, de forma resumida, algunes de les prioritats que marcaran l’acció política de la formació menorquinista de cara a la nova legislatura, ratificades en el Programa Electoral aprovat aquest matí.

Per altra banda, recordar que el proper mes de desembre Més per Menorca, d’acord amb el seu calendari electoral, elegirà els caps de llista de les candidatures al Consell Insular i al Parlament.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca signa el manifest d’ALE per a una Europa més democràtica, social i diversa

Raül Romeva i Maylis Rossberg seran els candidats a les eleccions europees de 2024

Més per Menorca demana al Govern que mantengui la moratòria turística

Presentam iniciatives al Consell i al Parlament per mantenir aquesta suspensió en la creació noves places turístiques que es va aprovar el 2022

European Free Alliance

Cartellera

 • Mostra
 • Mostra
 • Mostra
 • Mostra
 • Mostra
 • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit