El futur del Centre de Recursos, al debat del III Fòrum de Bones Pràctiques d'Arts Visuals

Se celebrarà al Centre de Convencions des Mercadal els propers 26 i 27 d’octubre i es dedicarà a conèixer l’experiència d'altres centres de l’Estat.

19/10/2018

El conseller de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca, Miquel Àngel Maria, ha presentat aquest matí els objectius del III Fòrum d’enguany, que se celebrarà al Centre de Convencions des Mercadal els propers 26 i 27 d’octubre.

L’han acompanyat el batle des Mercadal, Francesc Ametller, i els representants de l’AAVIB José Cruz i Alejandro Martín,

Aquest III Fòrum es dedicarà íntegrament a conèixer l’experiència de distints centres de recursos artístics de l’estat espanyol, amb la vista posada a la creació d’un centre de recursos as Mercadal, que impulsen el Consell Insular i l’Ajuntament d’aquest municipi.

Tal i com ha explicat el conseller de Cultura, el Consell Insular fa temps que veu la necessitat que Menorca compti amb un espai per als artistes de Menorca dedicat a la reflexió, el treball compartit, la creació col·laboratdora, i l’assessorament als artistes per millorar la gestió dels seus projectes.

Aquesta intenció ha confluït amb la voluntat de l’Ajuntament des Mercadal de reconvertir l’espai del Coworking, situat damunt la biblioteca municipal, per destinar-lo a les arts i la cultura.

Per tal d’anar definint propostes sobre els objectius i el model de gestió d’aquest futur centre de recursos artístics, l’AAVIB ha convidat representants de diversos centres de recursos d’arreu de l’estat espanyol marcats per les bones pràctiques i l’èxit de la seva gestió. En concret, hi participaran Elisa Fernández, Oskia Urgarte i Nerea de Diego, del Centre Huarte de Navarra; Mareta Gràcia, de l’espai Hangar de Barcelona; Enric Puig, del centre La Escocesa, també de Barcelona; Alejandro Vitaubet, del centre La Regenta de Las Palmas de Gran Canaria; Marina Planas, del Centre Casa Planas de Palma; i l’artista visual menorquina Núria Marquès, que ha participat en residències d’artistes i projectes de diversos centres de recursos artístics, i que aportarà la seva experiència per pensar quin tipus de centre necessita Menorca.

El compromís del Consell Insular i l’Ajuntament amb aquest projecte ja s’ha materialitzat enguany, quan s’ha fet una inversió de prop de 50.000€ per a la instal·lació d’un ascensor i l’adequació de l’espai perquè compleixi amb la normativa d’accessibilitat. El Consell Insular ha aportat 35.000€. Un cop el centre es posi en marxa, el Departament de Cultura del Consell mantindrà una aportació anual per al sosteniment del centre i el finançament de les seves activitats.

Els representants de l’AAVIB, José Cruz i Alejandro Martín, han remarcat que el treball del III Fòrum de bones pràctiques en arts visuals no s’acabarà amb el debat que tindrà lloc els dies 26 i 27 a Es Mercadal, sinó que tindrà continuïtat fins que s’elabori un document base de propostes per omplir de contingut aquesta idea.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit