Menorca rebrà 9,2 milions per a cinc projectes finançats per l’Impost de Turisme Sostenible

L’Executiva de la Comissió del Fons ITS ha seleccionat 48 projectes per a 2018 amb un import total de 110 milions. Les adjudicacions fetes per illes són 23 a Mallorca, 4 a Eivissa i 1 a Formentera. La resta són projectes del Govern.

18/10/2018
La Vicepresidenta Maite Salord, a la reunió d'avui matí a Palma. La Vicepresidenta Maite Salord, a la reunió d'avui matí a Palma.

El Comitè Executiu de la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible ha proposat una selecció de 48 projectes per ser finançats amb la recaptació de l’Impost de Turisme Sostenible de l’any 2018. Pel que fa a Menorca, l’illa es beneficiarà amb cinc projectes municipals presentats pel Consell.

Els recursos econòmics totals del Fons de l’Impost de Turisme Sostenible 2018 són de 110.541.794,63 euros. L’import disponible del Fons 2018 per a nous projectes és de 68.840.017 euros i el destinat a pluriennals és de 41.701.778 euros.

El percentatge de l’import total per a nous projectes destinat a Menorca és 9.205.794 euros, el qual representa un 13,37 %:

El projectes menorquins que amb tota probabilitat sortiran endavant a càrrec de l’Impost de Turisme Sostenible són els següents:

- Sant Lluís: Adquisició de l’edifici “Sa Tanca” per a la recuperació del paisatge urbà i la desestacionalització turística. Pressupost 1.650.000 euros.

- Es Castell: Conversió de les pedreres de Sa Raval Vella en el Centre Thalassa, patrimoni marítim de Menorca. Pressupost 748.023 euros

- Es Migjorn Gran: Rehabilitació i adequació del casat de Binicodrell de Darrere com a centre cultural i turístic. Pressupost 1.189.782 euros

- Ciutadella: Rehabilitació de les dependències del Reial Alcàsser (Fase II). Pressupost 1.079.925 euros

- Ferreries: Adquisició de la zona rústica de la marina de s’Ermita. Pressupost 298.094 euros

Aquest llistat de projectes haurà de ser aprovat pel Ple de la Comissió, convocat per a la setmana que ve, i la decisió s’haurà d’elevar al Consell de Govern perquè sigui ratificada. 

La vicepresidenta primera i consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, ha assistit avui matí a la reunió del Comitè Executiu. “Es finançaran cinc projectes que són molt importants per a la nostra illa, uns projectes que van ser prioritzats per la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca”, ha dit la consellera. Des del Consell Insular de Menorca es valora positivament la selecció d’unes propostes que ajuden a millorar infraestructures i elements de producte turístic i patrimonial.

Val a dir que el departament de Cultura de la institució insular va donar suport, a causa del seu important valor patrimonial, que són els dos projectes presentats pels municipis de Es Migjorn Gran i Es Castell.

D’un total de 119 projectes nous presentats, 22 no reunien els requisits mínims de la convocatòria i per tant no van poder ser valorats. Dels 97 restants, s’han seleccionat els 48 amb més puntuació d’acord als objectius que va establir el Pla Anual d’Impuls del Turisme Sostenible 2018, aprovat per la Comissió el passat 28 de juny i ratificat per Consell de Govern el 29 de juny.

Per illes, la distribució dels projectes seleccionats és per Mallorca: 23 projectes propis; a Menorca, 5 projectes propis; Eivissa: 4 projectes propis i 1 per  a Formentera.

Cal tenir en compte que també hi ha 14 projectes de decisió pròpia del Govern balear que suposaran inversió repartida a totes les illes, pel la qual cosa Menorca rebrà encara més inversió del Fons de l’ITS.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Esteve Barceló pren possessió com a conseller de Més per Menorca

La consellera Noemí García es converteix en la portaveu del grup menorquinista al Consell Insular

Més per Menorca: "Tenim un equip de govern sense rumb ni pressupostos, que viu d'anuncis i rendes"

El partit menorquinista denuncia la manca d'iniciativa del PP al Consell Insular, que mentre critica la feina dels dos darrers mandats no fa altra cosa que continuar projectes començats per l'anterior equip de govern

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit