Ciutadella fa la darrera passa per a la reobertura del Teatre des Born

L’Equip de Govern no ha aturat fins poder reconduir la situació i adjudicar, ara, les obres de l’equipament a la UTE M.Polo SL-Estel Ingeniería y Obras SA per un import de 871.450 euros (IVA inclòs).

17/10/2018

L’Ajuntament de Ciutadella afronta el darrer tràmit perquè la reobertura del Teatre des Born sigui una realitat l’any 2019. L’Equip de Govern que presideix l’alcaldessa Joana Gomila adjudica les obres d’execució del projecte bàsic d’adaptació arquitectònica, instal·lacions i equipament del Teatre des Born a la UTE M.Polo SL-Estel Ingeniería y Obras SA, per un import total (IVA inclòs) de 871.450 euros. És tracta d’una contractació mixta on un equip tècnic municipal també en farà el seguiment de les obres. La UTE adjudicatària va ser l’oferta més econòmica de les quatre presentades que també s’adequava a les prescripcions tècniques requerides. El termini previst per a l’execució de les feines s’estipula entre 6 i 8 mesos, per la qual cosa es preveu la reobertura a mitjans de 2019.

L’equip de govern ciutadellenc tanca així el darrer tràmit administratiu per fer realitat una aspiració cultural que reclamava la ciutadania, després de 13 anys de tenir l’històric teatre tancat. Des del principi del mandat l’actual govern va considerar una prioritat molt important analitzar la situació del procés de reconstrucció de l’edifici i treballar per trobar les solucions que fessin operatiu i funcional un edifici emblemàtic de la ciutat, el qual no podia restar més temps clausurat. Una aposta que s’ha aconseguit a pesar de les no poques gestions i entrebancs.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Josep Juaneda, diu sentir-se molt satisfet per l’adjudicació de les obres que conclourà el procés per a la reobertura del Teatre. “Serà la darrera passa administrativa per fer realitat l’obertura. És una demanda que fa temps que reclama Ciutadella i posam fi, així, als 13 anys de tenir l’edifici tancat. Per tant, tornarem tenir un teatre funcional després d’aquesta rehabilitació i de les millores de les deficiències detectades a l’anterior projecte”.

Alhora, i segons apunta el regidor Juaneda i en paral·lel a les obres i reobertura, des l’Ajuntament es treballarà per concretar quina ha de ser la gestió i quines altres necessitats es poden determinar per al seu bon funcionament.

 

Notícies relacionades

L'Ajuntament de Ciutadella continua amb la millora del servei de la biblioteca municipal

L'objectiu és aconseguir un servei més còmode, tant pels usuaris com per les treballadores i treballadors d'aquest espai

Joan Antoni Serra serà el candidat de Som Es Castell a la batlia

L'assemblea del partit ha ratificat la candidatura de Serra i part de l'equip que l'acompanyarà