L’exposició “Francesc de Borja Moll i Josep Maria Llompart” arriba a Menorca

L’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella acollirà la mostra del que va ser “una amistat fructífera” entre aquestes dues figures de la cultura de les Illes Balears en el segle XX. Serà aquest dimecres a les 19:00 hores.

09/10/2018

Ciutadella acollirà la inauguració de de l’exposició itinerant que du el nom de “Francesc de Borja Moll i Josep Maria Llompart: una amistat fructífera”. Serà aquest proper dimecres dia 10 a les a les 19:00 hores al IES Josep Maria Quadrado, al carrer de Mallorca nº 65.

L’acte adiat coincideix amb 115è aniversari del naixement de Francesc de Borja Moll i Casasnovas (Ciutadella, 10 d’octubre de 1903), emperò l’exposició versa sobre la fructífera col·laboració personal i professional entre dues de les més grans figures de la cultura de les Illes Balears del segle XX com ho han estat el lingüista ciutadellenc i el poeta, assagista i editor mallorquí.

L’exposició, que es podrà veure durant quinze dies a l’entrada de l’IES Josep Maria Quadrado, és una iniciativa de la Institució Francesc de Borja Moll, i arriba a Menorca gràcies a la col·laboració del Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ciutadella.

Ambdues institucions van establir l’any passat la realització d’un acte anual a Ciutadella cada dia 10 d’octubre per celebrar l’aniversari del naixement de Francesc de B. Moll. L’any passat es va dur a terme la restitució del bust del filòleg al pati de Sant Pau del Seminari, després de la seva malaurada sostracció.

Francesc de B. Moll i Josep Maria Llompart van col·laborar en diferents iniciatives dedicades a la promoció i recuperació de la les lletres catalanes en una època en què la llengua pròpia havia estat perseguida i exclosa dels àmbits oficials pel règim franquista.

La seva relació personal i professional és el fil conductor d’aquesta exposició, adherida a la commemoració oficial de l’Any Llompart, declarat pel Govern de les Illes Balears en complir-se els vint-i-cinc anys de la mort del poeta.

Amb aquesta exposició es reconstrueixen els diversos ponts de col·laboració entre dues figures cabdals de la llengua catalana a les Illes Balears, alternant els textos de Pere Rosselló Bover –poeta, crític i professor a la Universitat de les Illes Balears–  amb un conjunt d’objectes d’alt valor històrics que s’exposen per primera vegada: des de la llegendària pipa de Llompart a la màquina d’escriure Hispano-Olivetti que emprà durant dècades el cèlebre lingüista menorquí Francesc de B. Moll i que, de fet, heretà directament del seu mentor: mossèn Antoni M. Alcover, entre d’altres objectes personals.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit