Insistim: volem una llei educativa

Govern i Parlament haurien de fer un darrer esforç perquè, abans que acabi la legislatura, s’aprovin també la Llei en defensa dels consumidors i la Llei de prevenció i extinció d’incendis

28/09/2018

En aquests moments, el Parlament tramita lleis de gran transcendència com la Llei de residus, la Llei agrària o la Llei contra el canvi climàtic, entre d'altres, amb les quals MÉS per Menorca se sent fortament compromès perquè surtin endavant.

Així i tot, consideram molt importants altres lleis que encara no han iniciat la seva tramitació parlamentària. Ens refereim a la Llei dels consumidors i a la Llei de prevenció i extinció d'incendis, que estan en condicions de ser tramitades i depenen de l'interès i la priorització política. 

La nova Llei dels consumidors és una necessitat urgent. Enguany es compleixen 20 anys de la primera llei a les Illes Balears que regulava els drets dels consumidors, i en aquest 20 anys el context i la forma de consumir han canviat substancialment.

Quant a la Llei de prevenció i extinció d'incendis, s'ha de dir que és una llei àmpliament consensuada amb els consells insulars i amb els experts en la matèria, i que garanteixi, entre d’altres, els requisits mínims comuns de tots els serveis de prevenció, extinció d’incendis i salvament de les Illes Balears, l’estructura bàsica dels serveis, les normes comunes de funcionament, els criteris de selecció, formació, promoció i mobilitat del personal, els drets i deures professionals dels seus membres, o el règim disciplinari específic, entre altres aspectes bàsics.

Finalment, la Llei educativa, de la qual MÉS per Menorca no coneix un text definitiu, és la més incerta, però a la qual els menorquinistes no volen renunciar. "Teníem un mandat molt clar de la societat civil quant a educació: restituir i avançar. Restituir el diàleg, la desconfiança, els drets, retallats per la política Bauzá, i avançar en dos grans eixos: millora del finançament d'Educació i un pacte i una llei educativa. I s'ha restituït, però volem avançar més. Hem aconseguit el 1000 milions d'euros en el pressupost per al 2019, només per Educació. Però resten massa incerteses quant a la Llei educativa. Estem en un compte enrere, i és hora de tancar compromisos.", ha assegurat el diputat i coordinador de MÉS per Menorca, Nel Martí.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comprometem el GOIB a adjudicar les obres del Centre FP de Ciutadella en el primer mig any del 2024

Així i tot, lamentam que el Govern no es comprometi a construir el Conservatori de Maó a l’antiga Sala Augusta

Més per Menorca presenta una esmena a la totalitat als pressuposts del Govern Prohens

Josep Castells: “El Govern no té cap projecte polític llevat d’abaixar els impostos als més rics, perseguir la llengua catalana i donar via lliure al monocultiu turístic”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit