EasyJet Airline cobrirà de novembre a abril la ruta entre Menorca i Londres fins l’any 2021

El Consell de Menorca adjudica per 450.000 euros aquest servei a la companyia britànica, la qual operarà des del primer de novembre amb una freqüència mínima de dos vols setmanals d’anada i tornada.

26/09/2018
Maite Salord, Susana Mora i Javier Gándara Maite Salord, Susana Mora i Javier Gándara

La companyia aèria britànica EasyJet Airline serà l’encarregada de cobrir la ruta hivernal entre Menorca i Londres a partir de l’1 de novembre i durant els propers tres anys. L’aerolínia britànica ha guanyat el concurs convocat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i prestarà el servei de publicitat en aeronaus i suports promocionals per reforçar la imatge de Menorca al Regne Unit durant les temporades d’hivern de 2018 a 2021 per un import de 450.000 euros (IVA no inclòs), a raó de 150.000 euros per temporada.

Amb seu a Luton, l’empresa britànica ha estat l´única licitant en el concurs, per la qual cosa assumeix el compromís d’operar en la ruta entre Londres Gatwick i Menorca, amb una freqüència mínima de dos vols setmanals d’anada i dos de tornada entre l’1 de novembre i el 30 d’abril durant els propers tres anys. En total, habilitarà 20.376 seients per temporada, amb una mitjana de 162 places per vol al marge del reforçament que decideixi programar en determinats moments per cobrir la demanda.

El contracte, que s’ha signat avui a la seu del Consell de Menorca, inclou una sèrie d’obligacions per impulsar la promoció de l’illa al mercat britànic, considerat prioritari per als interessos de la indústria turística menorquina. Promoció que serà en diferents direccions.

La recuperació d’una ruta necessària

Amb l’adjudicació d’aquest contracte, la Fundació Foment del Turisme de Menorca resol un dels problemes de connectivitat més greus que ha viscut Menorca en els darrers temps: la pèrdua de la ruta d’hivern amb Londres a causa de la fallida de Monarch l’octubre de l’any 2017.

La ràpida resposta de l’administració pública, d’acord amb les associacions empresarials menorquines, va possibilitar que només quatre mesos després, el 6 de febrer del 2018, es recuperés la connexió de forma provisional amb la capital britànica i que un any després s’hagi garantit la prestació d’aquest servei durant els tres propers anys.

La consellera de Promoció Turística, Maite Salord, ha indicat avui matí després de la firma de l’acord amb la companyia que “la connectivitat aèria és un dels grans reptes que hem d’encarar per fer de Menorca una destinació competitiva. Amb aquesta iniciativa obrim un camí que estem convençut que serà beneficiós per als interessos de tots els menorquins”.

Altrament, la presidenta Susana Mora ha afegit que “és urgent fer esforços per millorar la connectivitat aèria de Menorca, en depèn el desenvolupament local i la prosperitat de Menorca. També, el dret de la mobilitat ha d’estar garantit per a la societat menorquina”.

Escolta audio de Maite Salord
 

Notícies relacionades

Esteve Barceló pren possessió com a conseller de Més per Menorca

La consellera Noemí García es converteix en la portaveu del grup menorquinista al Consell Insular

Més per Menorca: "Tenim un equip de govern sense rumb ni pressupostos, que viu d'anuncis i rendes"

El partit menorquinista denuncia la manca d'iniciativa del PP al Consell Insular, que mentre critica la feina dels dos darrers mandats no fa altra cosa que continuar projectes començats per l'anterior equip de govern

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit