Volem un Projecte Industrial Estratègic per a Quesería Menorquina

És una de les mesures proposam per avançar cap a la diversificació econòmica

24/09/2018
Imatge antiga de Quesería Menorquina. Imatge antiga de Quesería Menorquina.

MÉS per Menorca ha presentat una proposta de resolució perquè el Govern tramiti i aprovi un Projecte Industrial Estratègic per al sector lleter menorquí. L’objectiu és rellançar el sector i potenciar la innovació perquè sigui el màxim de competitiu. Això permetria reforçar les expectatives empresarials d’una de les companyies més importants de Menorca, Quesería Menorquina.

El Projecte Industrial Estratègic és una figura prevista a la recentment aprovada Llei d’Indústria i serviria perquè tots els actors (ramaders, indústria alimentària, centres tecnològics, sistema de formació professional, empreses logístiques i institucions…) alinein la seva actuació cap a uns objectius compartits i en resulti un major aprofitament de les sinèrgies entre tots ells.

El diputat Josep Castells ha recordat que Menorca disposa “d'uns actius ramaders i d'indústria alimentària de primera magnitud, amb capacitat de ser presents en el mercat dels lactis amb productes molt competitius, però cal el suport de les institucions per establir juntament amb el sector un full de ruta amb objectius compartits. Això és el que pot aportar el Projecte Industrial Estratègic”.

Compensacions al tràfic de mercaderies

D’altra banda, i amb l’objectiu de millorar la competitivitat de la indústria, MÉS per Menorca ha presentat dues propostes de resolució al Parlament relatives a les compensacions al tràfic de mercaderies.

Amb la primera proposta, volem que es reclami al Govern de l’Estat el compliment del Reial Decret 1034/99 pel que fa les compensacions al tràfic de mercaderies entre illes, ja que fa 20 anys que existeix la norma, però a dia d’avui encara no hi ha cap ajut en vigor.

Amb la segona proposta, MÉS per Menorca vol que s’insti al Govern de les Illes Balears a reclamar al Govern espanyol que simplifiqui la gestió de les compensacions al tràfic de mercaderiesque atengui totes les sol·licituds que compleixin els requisits sense establir un sostre màxim a repartir i que exclogui aquestes compensacions del règim de mínims, en coherència amb el que estableix la Llei del Règim Especial de les Illes Balears.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Més per Menorca denuncia la instrumentalització de la Comissió de les Mascaretes per part de PP-VOX

El grup Més per Menorca al Parlament surt de la comissió perquè "no volem participar d'aquest teatre"

El Govern encara no ha posat en marxa el programa de lloguer segur

Josep Castells: “el PP ha fet moltes promeses en matèria d’habitatge, però la realitat és que la situació a les Illes Balears no ha fet més que empitjorar”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit