El Consell celebra els 25 anys de Menorca Reserva de Biosfera amb un ample programa d’actes

Diversos Departaments són partícips de les activitats que commemoren la nominació de la nostra illa per la UNESCO.

17/09/2018

El Consell celebra els 25 anys de la nominació de Menorca Reserva de Biosfera amb un ample programa d’actes durant els pròxims mesos. S’ha donat a conèixer a través d’una roda de premsa celebrada avui migdia a la seu de la institució insular amb la presència de la presidenta Susana Mora, la vicepresidenta i consellera de Promoció Turística, Maite Salord, i el conseller de Media Ambient Javier Arés.

Maite Salord ha dit, al seu torn de paraula, que aquest any, “és d'una importància cabdal per a Menorca. Celebrem el 25 aniversari de la declaració de l'illa com a Reserva de Biosfera. Una distinció que vam merèixer per estar a prop del que avui tothom aspira a assolir: la sostenibilitat”.

 La consellera de Promoció Turística ha parlat de la gairebé completa transformació de la Mediterrània, “però els menorquins hem sabut mantenir el rumb i hem aconseguit harmonitzar, com pocs territoris en el món, l'activitat econòmica, la cohesió social, el dinamisme cultural i la protecció del medi ambient”. A l’acte ha reconegut que no havia estat gens fàcil el fet de resistir les pressions, “però ha valgut la pena. I val a dir que si hem arribat fins aquí ha estat gràcies a la responsabilitat, la solidaritat i el compromís de tot un poble. Per tant,  l’any 2018 no ha de ser un any de balanços per mirar enrere; ben al contrari, ha de ser un nou punt de partida, un any des del qual encarar el futur.  Tot el que hem fet en planejament territorial i urbanístic, en gestió de recursos naturals i paisatgístics i moltes altres accions en benefici de l’illa, s'ha fet amb un objectiu: el progrés i el benestar que porta aparellats la sostenibilitat”, ha dit la consellera Salord.

Aquí podreu accedir als continguts del programa d’activitats per a la celebració dels 25 anys de Reserva de la Biosfera.

Notícies relacionades

Les Illes Balears cap al residu zero

Presentació de l’estudi “Les Illes Balears cap al Residu Zero. Situació actual i indicadors per a la transició”

El Consell prepara una ordenança que garanteixi l'ús eficient d'aigua a tots els municipis de l'illa

El nou reglament per a l'ús racional i eficient de l'aigua contemplarà el seu cicle integral, penalitzarà l'ús excessiu i establirà una estructura de preus socialment justa