Consell i Govern vetlaran perquè Vueling millori l’operativa amb Menorca

Les cancel·lacions de vols de la companyia amb l’illa es va reduir un 25% durant el passat mes d’agost. La consellera Maite Salord apunta que “no abandonarem el tema i insistirem”.

07/09/2018

La reunió del Consell de Menorca i el Govern de les Illes Balears amb representants de la companyia Vueling, avui mati al Maó, ha conclòs amb la voluntat de mantenir el seguiment de la situació alhora que incrementar els esforços per millorar l’operativa i les freqüències amb Menorca, donades les moltes queixes que s’han produït els darrers mesos per part dels passatgers menorquins, especialment en la ruta amb els de Barcelona, on s’han produït no pocs retards i cancel·lacions.

La consellera de Promoció Turística, Maite Salord, diu comprendre les dificultats que genera la congestió de l’espai aeri europeu, com un dels entrebancs que sovint sorgeix en el transport aeri, “però hem de tenir en compte que Vueling amb Menorca té molta repercussió i afecta molt als menorquins. Pensem que Menorca-Barcelona és no només és una ruta turística, si no que per als menorquins és un transport aeri de necessitat, i per tant, qualsevol contratemps afecta molt”.

La consellera ha afegit que durant el mes d’agost les cancel·lacions de la companyia s’han reduït un 25%, per la qual cosa s’ha treballat per millorar la situació. Igualment ha indicat, emperò, que “les xifres no serveixen per satisfer els passatgers afectats, per tant, no volem abandonar el tema. Seguirem insistint i en farem un seguiment constant de la situació perquè volem que es resolguin els contratemps que afecten els passatgers”.

La consellera ha agraït alhora la col·laboració del Govern balear i d’AVIBA, així com agrair a Vueling “la voluntat de trobar solucions i venir a la reunió a donar explicacions”.

Per la seva part, el director General de Ports i Aeroport del Govern de les Illes Balears, Xavier Ramis, ha confirmat la convocatòria de diferents reunions tècniques per poder afrontar els problemes sorgits amb l’operativa de vols i amb la voluntat de millorar les freqüències i l’operativa de cara 2019.“Durem a terme trobades amb AENA, Aviació Civil, Vueling i altres companyies per trobar solucions i millorar l’operativa de les connexions. Consell de Menorca i Govern farem esforços que mai s’havien fet”, ha dit.

Alhora, Ramis, ha reconegut la millora aconseguida el passat mes d’agost, amb una reducció de les cancel·lacions del 25%. Ha explicat que Menorca té a l’any 4.500 vols, dels quals només 12 han estat cancel·lats, tot i que no se’n tenen dades dels vols que han causat problemes i queixes per retards en la sortida.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa diverses mesures contra la massificació turística en el ple del Consell

El portaveu del grup menorquinista, Josep Juaneda, proposa duplicar l’ITS al lloguer vacacional, planteja eliminar les places turístiques obsoletes i demana aplicar la limitació de l’entrada de vehicles

Josep Juaneda sol·licita l’esborrany del pressupost de 2024 al president Vilafranca

El portaveu menorquinista s’ha adreçat de nou al president per tal de negociar els comptes del Consell Insular

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit