El programa de Salut Jove del Consell s’incrementa fins a 140 tallers (Vídeo)

El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, ha presentat avui les activitats del nou curs acompanyat de representants d’entitats i organismes col·laboradors.

05/09/2018

Un total de 140 tallers es posaran en pràctica aquest nou curs en el marc del programa Salut Jove, que promou el Departament de Cultura del Consell de Menorca. Serà aquesta la 19ena. edició dels cursos que abracen totes les etapes educatives i reforcen l’activitat docent amb propostes innovadores.

Miquel Àngel Maria, conseller de Cultura i Educació del  Consell i responsable del programa, ha presentat avui les principals novetats d’aquesta 19a edició, acompanyat d’alguns dels responsables de nous tallers que s’ofereixen a partir d’enguany.

El conseller ha recordat quins són els objectius d’aquest programa:

 • Donar a conèixer i apropar els serveis públics, especialment els que depenen del Consell Insular de Menorca, als infants i joves de Menorca. Què fan, per a què serveixen. Participació dels professionals que realitzen aquests serveis.
 • Establir un pont entre l’escola i el teixit associatiu de Menorca, fent que els al·lots i al·lotes de totes les edats coneguin les activitats que duen a terme les entitats socials i culturals més rellevants de la nostra societat.
 • Promoure hàbits de vida saludables entre la població escolar i dur a terme activitats de prevenció de pràctiques de risc per a la salut.
 • Oferir un programa d’activitats culturals diverses que complementin l’activitat educativa ordinària.

El curs passat, Salut Jove i Cultura va oferir un total de 113 tallers, que van rebre un total de 1.528 sol·licituds, un 2% més que l’any anterior. La valoració per part del professorat i dels responsables dels tallers va ser, com en els anys precedents, molt positiva.

Per aquest nou curs, 2018-2019, l’oferta de tallers s’incrementa fins als 140, amb 27 activitats més respecte al curs anterior. Per a Maria, "l’objectiu no és créixer per créixer, sinó que aquest increment respon al dinamisme de tots els agents que intervenen en el programa: tant els centres educatius com els serveis públics i les entitats socials i culturals fan arribar al Consell noves propostes, que s’inclouen en el programa en el cas que tractin temes inèdits o no prou tinguts en compte".

L’evolució de l’oferta de tallers i l’increment constant de la demanda per part dels centres educatius demostra tant l’acceptació del programa com l’esforç del Consell Insular, que any rere any ha de destinar més pressupost i més temps a la gestió d’aquesta iniciativa:
 

Edició 

2012/13   

2013/14   

2014/15  

 2015/16  

 2016/17

  2017/18

 2018/19

Núm. Tallers

62

63

75

68

99

113

140

Núm. Sol·licituds

1.013

810

1.253

1.163

1.497

1.528

 

 

PRINCIPALS NOVETATS 2018-2019

Enguany hi ha 36 tallers nous, mentre que 9 tallers que s’oferien l’any passat desapareixen, o canvien de nom o de contingut.

El bloc temàtic que incorpora més novetats és el d’Art i Cultura, amb 18 tallers nous; seguit del bloc Persona i Societat, amb 13 tallers nous, i Medi Ambient i Economia, amb 5 talleres nous.

El més destacable d’aquests nous tallers és:

 • Una aposta per incorporar al programa qüestions relacionades amb el creixement i desenvolupament personal, les situacions vitals crítiques i l’atenció a la diversitat. En aquest sentit, destaquen un taller sobre l’ús responsable del mòbil, un grup de dol per adolescents que han patit una pèrdua propera, i nous tallers sobre educació de gènere, com els que oferirà l’Associació Chrysallis de familiars de menors transexuals. 
 • Es diversifiquen les activitats relacionades amb l’arqueologia de Menorca i amb la candidatura de la Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial, amb la possibilitat de fer visites a nous jaciments que no estaven inclosos en l’oferta anterior.
 • Un increment de les activitats relacionades amb l’expressió musical, i amb el patrimoni cultural material i immaterial de Menorca.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Més per Menorca avisa que el pressupost del Consell desmantella el departament d’Habitatge

Els menorquinistes demanen que Vilafranca no retalli un 60% del pressupost en Habitatge

El pressupost del Consell no dóna resposta a les necessitats dels menorquins i menorquines

Elimina la gratuïtat del transport públic i fomenta la massificació turística

European Free Alliance

Cartellera

 • Mostra
 • Mostra
 • Mostra
 • Mostra
 • Mostra
 • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit