Cultura destina 60.000 euros en ajudes a la creació en arts visuals i audiovisuals

La convocatòria contempla cinc línies que diversifiquen la investigació, formació, realització de projectes, exposicions i pre i post producció de documentals.

04/09/2018

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca destina 60.000 euros a la convocatòria d’ajudes a la creació artística, en aquest cas amb la intenció específica d’impulsar la creativitat i la producció de projectes d’arts visuals i projectes audiovisuals d’interès per a Menorca.

Miquel Àngel Maria destaca que aquesta convocatòria garanteix el compliment del conveni de bones pràctiques signat el passat mes d’abril entre el Consell Insular de Menorca i l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears, i que “ha de contribuir a dignificar i posar en valor el treball dels artistes, que han de ser considerats i tractats com a professionals”.

Tot i que les bases indiquen que la convocatòria resta oberta fins el 18 de setembre, el conseller insular de Cultura, Miquel Àngel Maria, ha anunciat avui que el termini s’allarga 30 dies més, per facilitar la màxima participació i donar prou temps per a l’elaboració dels projectes.

La convocatòria s’estructura en quatre línies de suport a les arts visuals, i una cinquena línia per al foment dels projectes audiovisuals.

La primera línia és per a projectes d’investigació artística. D’entre les sol·licituds que es rebin, es destinaran 4 ajuts per un import màxim de 2.500€ cada un.

La segona línia, que es distribuirà en 5 ajuts de 2.000€ màxim cada un, donarà suport a la formació en arts visuals d’artistes de Menorca.

La tercera línia dona suport a la realització de projectes que necessiten recursos de producció per dur-se a terme. Es concediran 2 ajuts d’un màxim de 5.000€ cada un.

La quarta línia és per a la producció d’exposicions. Es concediran 2 ajuts per un import màxim de 5.000€ cada un, per a la presentació de projectes que s’executin a Menorca.

Finalment, la línia 5 permetrà subvencionar la preproducció i postproducció de documentals i audiovisuals de ficció (curtmetratges, llargmetratges i sèries) que tenguin un pressupost global superior a 20.000€, i que tenguin l’aval, com a mínim, d’una televisió pública o una institució pública de l’àmbit audiovisual. Els 20.000€ amb què està dotada aquesta línia es distribuiran entre totes les sol·licituds que reuneixin els requisits, amb un màxim de 10.000€ per cada ajuda. Aquestes ajudes són compatibles amb les ajudes a la producció que dona el Govern de les Illes Balears a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics, per la qual cosa la línia del Consell Insular es destina a preproducció i postproducció.

A les línies 1, d’investigació en arts visuals, i 5, de projectes audiovisuals, s’hi poden presentar persones físiques o entitats residents o amb seu social a Menorca, i també persones físiques o entitats no residents a Menorca sempre que el projecte presentat sigui d’especial interès per a l’illa de Menorca. En canvi, les línies 2 (formació), 3 (producció d’obra) i 4 (exposicions) es restringeixen a persones físiques o entitats residents o amb seu social a Menorca.

Les bases d’aquesta convocatòria es poden consultar al BOIB de dia 18 d’agost de 2018, i a la pàgina web del Consell Insular de Menorca (Departament de Cultura i Educació, secció gestions i tràmits).

 

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit