Inversió de 1,2 milions d’euros a la costa ponentina de Ciutadella

L’actuació forma part del Fons de la Regularització de les places turístiques, i tindrà 9 projectes per embellir i millorar el litoral que va del Pont d’en Gil fins al Cap d’Artrutx.

01/08/2018

Ciutadella veurà realitzada una important inversió de 1.263.000 euros per a millorar, embellir i adaptar tota la costa del municipi que recorre la part de Ponent; o sigui, del Pont d’en Gil, al nord, a tocar de la Torre del Ram, fins al cap més meridional com és el Cap d’Artrutx.

 Serà a través d’un conveni de col·laboració que han signat avui la Presidenta del Consell Insular i consellera d’Ordenació Territorial i Turística, Susana Mora, i l’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila. A l’acte, presentat a vora la mateixa torre de defensa de Sant Nicolau, hi era present també la regidora de Turisme Noemi Camps.

Es tracta d’un acord per a projectes destinats a Ciutadella  i que seran finançats amb el Fons de la Regularització de Places Turístiques. Aquest fons suposarà un total de 23 actuacions a Menorca amb una inversió de 2.243.500 euros, dels quals 1.263.000 aniran destinats a Ciutadella.

Des del Consell s’ha volgut reconèixer l’esforç econòmic que els establiments d’allotjament han fet en el moment de regularitzar les places turístiques. Per això, es va proposar revertir la inversió que han fet en els municipis d’on eren aquests establiments i, concretament, les zones turístiques on s’han regularitzat aquestes places turístiques.

En el cas de Ciutadella, el fons que es destinarà a aquest projecte prové de la regularització de 361 places turístiques. Els projectes assignats a aquest fons són 9:

1. Creació de la ruta «Ciutadella mira a la mar» Total 15.500 €

Es tracta de la creació d'una ruta pel litoral de ponent, posant en valor la línia de costa que enllaça la ciutat amb les seves urbanitzacions. Es tracta d'un pas molt transitat per gent local i visitants, tant per arribar a un punt concret de la costa com per recórrer algun tram costaner d'aquesta vorera que resulta molt paisatgística.

En aquesta part de litoral s'hi troba una varietat d'espais d'interès i ús turístic que es pretenen unir per formar una ruta paisatgística, destacant-hi el seu valor natural i també cultural.

La ruta constarà d'onze punts amb panells informatius, que seran els següents:

1. Pont d'en Gil - 2. Cales Piques - 3. Cala en Forcat - 4. Cala en Blanes - 5. Camí de Sa Farola - 6. Port de Ciutadella - 7. Castell de Sant Nicolau - 8. Cala des Degollador - 9. Es Castellar (Sa Caleta) - 10. Cala Blanca - 11. Cap d'Artrutx

2. Restauració del «Castell de Sant Nicolau» Total 75.000 €

Després de 8 anys de romandre la torre tancada i sense ús, s'estima necessari procedir a una sèrie de treballs de conservació i manteniment amb un doble objectiu: aturar un procés de deteriorament visible a simple vista i permetre obrir el monument per a visites turístiques i altres usos complementaris.

3. Vorera i enllumenat a «So n’Oleo, avinguda de la Mar, c/Mestre Vives» Total 30.000 €

El projecte pretén dignificar l’entrada a la urbanització de So n’Oleo. Finalitzant les voreres a l’avinguda del Mar i a un tram del carrer Mestre Vives, amb nou enllumenat públic.

4. Projecte de pavimentació, voreres, enllumenat i ordenació zona verda a la urbanització de Son Xoriguer.  Total 275.000 €

Són les voreres del carrer de Sa Península, del carrer de sa platja i del carrer Rosa des Vents de la urbanització Son Xoriguer, amb eliminació de les barreres arquitectòniques i amb la substitució de l’enllumenat públic per lluminàries leds més eficients.

A la zona verda situada entre els carrers de Sa Península i Gran Via Son Xoriguer s’instal·laran nous jocs infantils, s’efectuarà una millora de l’enllumenat públic i es millorarà la connexió entre la zona verda i la Platja.

5. Reforma d’un tram del Passeig Marítim de la urbanització de Cala en Bosc: Total 70.000 €

Un tram de vial del Passeig Marítim de Cala en Bosc, situat vora l’entrada del llac, tindrà  noves voreres, nou paviment i nou enllumenat públic. Al llarg d´aproximadament 100m.

6. Adequació de la baixada a la platja de Cala en Blanes:  Total 84.000 €

Es preveu la col·locació de formigó estampat i la instal·lació de balises d’enllumenat públic. També preveu el projecte recuperar part de la zona verda situada al costat de la platja per l’ús públic.

7. Pavimentació, voreres, i enllumenat a la urbanització de Torre del ram pol. III, Avinguda dels Delfins:  Total 150.500 €

Es preveuen noves voreres, pavimentació asfàltica, instal·lació i substitució nou enllumenat públic col·locant lluminàries leds més eficients i substitució d’un tram de clavegueram existent que no funciona correctament. A l’avinguda Los Delfines, entre Plaça Espanya i carrer des Canal, es preveu una nova pavimentació asfàltica.

8. Millora d’enllumenat a la urbanització Cala Blanca, millora d’accés a la cala i instal·lació d’un sistema de recirculació d’aigua a la platja de Cala Blanca:

Total: 266.000€

Substitució de columnes i lluminàries a la urbanització cala Blanca pol. A, B i C. En el polígon C es substituiran totes les lluminàries i en el polígon A I B es substituiran les lluminàries existents a l'Avda de Cala Blanca i a l'avinguda da de sa Platja. S’instal·laran lluminàries leds més eficients.

El projecte també preveu la millora d’accés a la platja de cala Blanca eliminat completament les barreres arquitectòniques existents.

9. Millora de la zona verda de Santandria: Total 24.500€

Aquesta zona verda, situada just darrere la platgeta de Santandria (a la zona que antigament s'anomenava Son Paborde) va ser cedida a l'Ajuntament quan es va urbanitzar la zona de Santandria.

Notícies relacionades

SOM Es Castell presenta la seva candidatura amb la continuïtat de tres regidors

El candidat a la batlia, Joan Serra, considera que SOM Es Castell s'ha guanyat, per la seva bona gestió, poder seguir quatre anys més al front del consistori

La coalició Més per Menorca - EM presenta la candidatura sencera per a les eleccions d'Alaior

L'equip liderat per Isa Allès està format per persones diverses, preparades i amb ganes de fer feina perquè Alaior avanci a favor dels ciutadans i ciutadanes

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit