Nova empasta del PP: no inclou els 150.000 € als Pressupostos per a l’equipament des Born

Va ser un compromís del Ministeri de Foment, primer, i després en una moció aprovada per unanimitat a la Comissió del Senat. Tot i així el llavors Govern de Rajoy ignora l’ajut al Teatre des Born.

26/07/2018

El Partit Popular torna a cometre una greu irresponsabilitat que en aquest cas afecta de ple el Teatre des Born. Tot i el compromís adquirit amb l’Ajuntament de Ciutadella per part del Ministeri de Foment de fer una aportació per a finançar l’equipament, i després de l’acord pres al Senat amb l’aprovació per unanimitat d’una moció presentada per la senadora de Menorca Juana Francis Pons Vila, l’anterior executiu de Mariano Rajoy no va incloure la partida als Pressuposts Generals de 2018.

L’alcalde accidental, Josep Juaneda, i alhora regidor de Cultura del municipi, lamenta “el menyspreu que ha demostrat el govern del PP “ i recorda que les obres estan garantides gràcies a la prudència de l’equip de govern, que va incloure la partida als comptes municipals d’aquest exercici.

El Govern central a Madrid ha deixat Ciutadella sense l’aportació per tirar endavant les obres d’acabament del Teatre des Born. El motiu és que la partida, aprovada en la Comissió de Foment del Senat, no es va arribar a incloure en els Pressupostos Generals de l’Estat per aquest any 2018. La previsió pressupostària va ser proposada per l’anterior Executiu del PP que el Congrés dels Diputats va aprovar a finals del passat mes de maig. Tot i la moció de censura que va “expulsar” Rajoy de La Moncloa, els Pressupostos Generals de l’Estat no es van modificar i van ser assumits pel nou Executiu de Pedro Sánchez.

L’equip de govern municipal va conèixer l’absència dels 150.000 euros als pressupostos de l’Estat ahir dimecres arran dels contactes telefònics que va mantenir amb el nou subdirector del Ministeri de Foment, per interessar-se per aquesta partida econòmica, després del canvi de govern i la presa de possessió del nou executiu del PSOE. Sorpresos per la notícia, l’equip de Govern va fer un seguit de gestions que van confirmar que els Pressupostos de l’Estat no contemplen aquesta partida per a les obres l’emblemàtic edifici de Ciutadella.

Josep Juaneda, qualifica de “lamentable” els fets, passant per alt, no només el compromís que el Ministeri de Foment havia adquirit amb l’Ajuntament de Ciutadella per aportar aquest doblers, sinó que també obviant l’acord unànime que va adoptar la comissió de Foment del Senat el passat mes d’octubre arran de la moció presentada per la senadora del PP, Juana Francis Pons. La moció, recordem, instava a reservar una partida de 150.00 euros per col·laborar tècnicament i econòmicament amb les obres d’adequació i equipament del teatre.

Res queda aturat i garanties per a la finalització

Juaneda deixa clar, per altra banda, que aquests fet no suposa cap canvi en el calendari que maneja l’equip de govern i la Regidoria de Cultura per tirar endavant les obres que han de permetre la reobertura del Teatre des Born en la màxima celeritat possible. Gràcies a l’actitud de prudència de l’equip de govern, l’Ajuntament va optar per incloure en els pressupostos municipals de 2018 tota la partida necessària per poder finalitzar les obres; una previsió que “per desgràcia, s’ha demostrat més que justificada i que esdevé avui imprescindible i completament necessària per no frenar tot el procés de licitació de les obres”, assegura l’alcalde accidental. “Què Madrid no aporti finalment aquests 150.000€ no farà que s’aturi l’execució de les obres, però sí representa que les obres seran 150.000€ més cares per als ciutadans de Ciutadella per culpa del greu oblit del PP”, afegeix Josep Juaneda.   

El regidor de Cultura també confirma que tots els tràmits continuen el seu curs i que en breu s’iniciarà la licitació de les obres d’acabament i equipament del Teatre des Born, amb un pressupost previst d’un milió d’euros, dels quals el Govern balear hi aporta 400.000€, el Consell Insular, 200.000€ i ara l’Ajuntament de Ciutadella haurà de fer front als 400.000€ restants una vegada confirmat que Madrid no aportarà els 150.000€ compromesos.

 

Notícies relacionades

SOM Es Castell presenta la seva candidatura amb la continuïtat de tres regidors

El candidat a la batlia, Joan Serra, considera que SOM Es Castell s'ha guanyat, per la seva bona gestió, poder seguir quatre anys més al front del consistori

La coalició Més per Menorca - EM presenta la candidatura sencera per a les eleccions d'Alaior

L'equip liderat per Isa Allès està format per persones diverses, preparades i amb ganes de fer feina perquè Alaior avanci a favor dels ciutadans i ciutadanes

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit