Més per Menorca valora positivament la rectificació del Govern sobre el Port de Fornells

Opta per una instal·lació de nova planta que acollirà oficines d’atenció al públic, serveis i dutxes. La formació menorquinista considera un avanç important que atén la voluntat del poble i la d’alguns partits del municipi.

14/07/2018

Ports de les Illes Balears renuncia finalment a la construcció d’una cantina o edifici sense ús definit en la inversió per la rehabilitació i millora que pretén dur a terme al port de Fornells.

Més per Menorca valora molt positivament la rectificació del Govern en aquest sentit perquè desfà la polèmica que havia sorgit amb la construcció d’una cantina. De fet s’abandonen dues idees que no havien aconseguit el consens necessari ni a la població fornellera ni en les formacions municipals, com tampoc a la Junta Local del poble.

La idea inicial era la construcció d’una cantina (que fins i tot havien anunciat que era d’obligatorietat legal) i una segona proposta posterior era la construcció d’un edifici al qual no se li adjudicava cap ús en concret. Finalment, Ports IB ha desistit d’aquestes iniciatives i ha decidit instal·lar oficines d’atenció a la gent, serveis públics i dutxes, per la qual cosa queden descartats qualssevol usos de restauració o de comerç.

Amb aquesta determinació es reprèn la necessitat, per part de l’administració pública, d’una iniciativa molt necessària i reivindicada des de fa anys. Una inversió de 7 milions d’euros que mereixia i precisava aquest port menorquí i el poble de Fornells.

Tot i que Més per Menorca celebra la decisió del Ports IB, també es vol remarcar que tot aquest procés i tramitació l’hagués plantejat d’una altra manera, com per exemple consensuar i aprovar primer amb els representants municipals i el poble, un Pla d’Usos del port, que hagués pogut analitzar les necessitats d’instal·lacions i la interrelació o aprofitament de les ja existents, d’acord amb el model del poble que es pretén impulsar.

Amb tot, Més per Menorca reconèixer, tanmateix, que amb la decisió darrera de Ports I s’ha avançat i satisfà la rectificació, tot i que s’haurà de seguir treballant el consens i el disseny de població.

Entenem també que el desacord de bona part de la població i de els formacions polítiques de l’Entesa, PP-Es Mercadal i Més per Menorca han ajudat a què el govern hagi reconduït la proposta que pretenia impulsar.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca signa el manifest d’ALE per a una Europa més democràtica, social i diversa

Raül Romeva i Maylis Rossberg seran els candidats a les eleccions europees de 2024

Més per Menorca demana al Govern que mantengui la moratòria turística

Presentam iniciatives al Consell i al Parlament per mantenir aquesta suspensió en la creació noves places turístiques que es va aprovar el 2022

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit