Nel Martí: “L’aplicació urgent i sense restriccions del 75% és gràcies a la societat civil"

Més per Menorca ha recordat aquest divendres que el PP no ho volia incloure als pressupostos i que el PSOE no ho volia tramitar per via d’urgència

13/07/2018

El coordinador i diputat de Més per Menorca, Nel Martí, ha posat de manifest aquest divendres que “l’aplicació urgent i sense restriccions del descompte del 75% s’ha aconseguit gràcies a la societat civil i partits sobiranistes” -com Nueva Canaria o Més per Menorca. Martí ha argumentat que la força i la pressió que s’ha fet ha estat la clau per aconseguir que s’apliqui ja aquest mes de juliol i sobre el cost del bitllet i no sobre altres preus; és a dir, damunt de la tarifa regulada i no sobre la tarifa bonificable –com era intenció del govern socialista en un primer moment.

La formació menorquinista ha assegurat que ni el PP ni el PSOE  el veien com una prioritat. En aquest sentit, ha recordat que el PP, en el seu moment, va considerar que el descompte no havia de ser d’aplicació immediata al Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), mentre que el PSOE –quan va assumir el govern de l’Estat- va trobar que la seva aplicació no s’havia de tramitar per via d’urgència.

Malgrat la satisfacció pel descompte aconseguit, Més per Menorca considera que cal seguir avançant i que el 75% s’ha de gestionar a través de les figures de la tarifa màxima i Obligació de Servei Públic (OSP) en aquelles línies estratègiques. En el cas de Menorca, la línia amb Barcelona compleix aquestes característiques. És per això que Més per Menorca seguirà fent feina perquè el 75% sigui el més eficient possible i perquè es millori la connectivitat amb connexions freqüents i amb els serveis necessaris.  Cal recordar que, ara mateix, hi ha connexions que tenen deficiències en aquest sentit. Per exemple, la de Barcelona-Menorca no ofereix l’acompanyament de menors.

Notícies relacionades

MxMe presentam una proposta al Congrés per fer complir l’OSP Menorca-Mallorca

També demanam la compareixença del nou conseller de Mobilitat al Parlament

PSOE, UP i VOX aturen el recurs d’inconstitucionalitat contra els pressupostos de Pedro Sánchez

La presentació del recurs d’inconstitucionalitat no prospera, de moment, per l’absència de dos diputats i una votació plena d’irregularitats