Nel Martí: “L’aplicació urgent i sense restriccions del 75% és gràcies a la societat civil"

Més per Menorca ha recordat aquest divendres que el PP no ho volia incloure als pressupostos i que el PSOE no ho volia tramitar per via d’urgència

13/07/2018

El coordinador i diputat de Més per Menorca, Nel Martí, ha posat de manifest aquest divendres que “l’aplicació urgent i sense restriccions del descompte del 75% s’ha aconseguit gràcies a la societat civil i partits sobiranistes” -com Nueva Canaria o Més per Menorca. Martí ha argumentat que la força i la pressió que s’ha fet ha estat la clau per aconseguir que s’apliqui ja aquest mes de juliol i sobre el cost del bitllet i no sobre altres preus; és a dir, damunt de la tarifa regulada i no sobre la tarifa bonificable –com era intenció del govern socialista en un primer moment.

La formació menorquinista ha assegurat que ni el PP ni el PSOE  el veien com una prioritat. En aquest sentit, ha recordat que el PP, en el seu moment, va considerar que el descompte no havia de ser d’aplicació immediata al Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), mentre que el PSOE –quan va assumir el govern de l’Estat- va trobar que la seva aplicació no s’havia de tramitar per via d’urgència.

Malgrat la satisfacció pel descompte aconseguit, Més per Menorca considera que cal seguir avançant i que el 75% s’ha de gestionar a través de les figures de la tarifa màxima i Obligació de Servei Públic (OSP) en aquelles línies estratègiques. En el cas de Menorca, la línia amb Barcelona compleix aquestes característiques. És per això que Més per Menorca seguirà fent feina perquè el 75% sigui el més eficient possible i perquè es millori la connectivitat amb connexions freqüents i amb els serveis necessaris.  Cal recordar que, ara mateix, hi ha connexions que tenen deficiències en aquest sentit. Per exemple, la de Barcelona-Menorca no ofereix l’acompanyament de menors.

Notícies relacionades

L’aprovació de la Llei Menorca Reserva de Biosfera és un èxit i una fita històrica

Cal recordar que no hi hauria hagut llei si no fos perquè Més per Menorca es va plantar el mes d’abril

La Llei Reserva de Biosfera que aprovarà el Parlament serà la mateixa que va sortir del Consell

Més per Menorca ha aconseguit que es mantingui la possibilitat de limitar l’entrada de cotxes aquest mateix estiu