La inversió al port de Fornells condicionada a un cantina sense un ús definit és inadmissible

Nel Martí, Coordinador General de Més per Menorca, afirma que la proposta aprovada no té sentit, perquè és una reivindicació històrica d’una inversió important a una zona emblemàtica.

13/07/2018
Port de Fornells Port de Fornells

Més per Menorca es manté amb la necessitat de no incloure cap tipus d’edificació en la nova inversió que pretén dur a terme al port de Fornells. La proposta que aprovà la Junta de Fornells a instàncies del batle Francesc Ametller i de la mà del Govern balear i PortsIB, està condicionada a una inversió amb la construcció d’un edifici que no té un ús definit.

 El Coordinador General de Més per Menorca, Nel Martí, no només vol deixar clara la posició de la formació menorquinista respecte aquesta important inversió a Fornells, sinó que també explica els motius pels quals no procedeix la inclusió d’una cantina o edifici a la zona de rehabilitació del port Fornells.

Així, Martí apunta que es tracta d’una inversió que és una reivindicació històrica dels veïns de Fornells i ara, amb l’aprovació de la proposta, la inversió ve condicionada en incloure un edifici en una zona que és fonamental per al disseny del poble. “Entenem que és inadmissible condicionar aquesta important inversió per a Fornells a què s’inclogui la construcció d’una cantina en una emplaçament tant emblemàtic”, apunta Nel Martí.

Altrament, el coordinador de Més per Menorca afirma que “l’obligació d’inclusió d’una cantina al projecte és fals. És una mentida que es digui que l’edifici és obligatori o que està contemplat per normativa. Açò no és cert”.

I més estrany i inacceptable és que la inversió la vulguin condicionar a la construcció d’un edifici que té cap ús definit. “Aquest fet és inaudit i inadmissible”, replica Martí.

El fet d’incloure una cantina sense ús definit “significa que no hi ha cap estudi de necessitats ni un Pla d’Usos del Port, la qual cosa no es justifica de cap manera la construcció d’un edifici que no se li han previst cap ús”.  També apunta Martí que “els edificis que ja tenia o té el port ja donaven resposta a les necessitats específiques, per tant no era obligatori condicionar la construcció d0’una cantina. Aquesta obligatorietat que diuen és falsa, és una mentida”.

Per tot l’exposat, Martí sol·licita al Govern balear, Ports de les Illes Balears i a l’Ajuntament des Mercadal que no condicionin una inversió històrica al port de Fornells amb la inclusió d’un edifici que no té ús assignat, perquè aquest tipus d’incoherències no formen part de les inversions públiques.

 

Notícies relacionades

Èxit de participació a la festa de Més per Menorca amb motiu de la Diada

Multitud de simpatitzants i adherits menorquinistes se sumen a la reivindicació del partit que va representar-se a través de la lectura del manifest 'Volem decidir per transformar'

Més per Menorca proposa 12 mesures per abaixar ‘realment’ els preus

L'objectiu dels menorquinistes és abaratir el preu de l'habitatge, la llum, el transport i la insularitat