El bus Maó-Favàritx resol la caòtica situació d’estacionaments a la zona

El servei de transport públic és una mesura transitòria i excepcional a l’espera que es resolgui el Pla Rector d’Usos i Gestió de la zona i es determini una zona d’estacionament.

12/07/2018
Far de Favàritx, Maó. Far de Favàritx, Maó.

El servei de bus de línia entre Maó i Favàritx registra una mitjana de 133 usuaris diaris, nombres relatius als primers 10 dies de juliol. Unes dades més que satisfactòries tenint  en compte que l’accés a la zona en bus és una mesura transitòria i excepcional d’aquest estiu. S’està a l’espera que s’aprovi el Pla Rector d’Usos i Gestió de la zona de Favàritx, amb el qual es podrà disposar d’una espai regulat per aparcar i evitar així la caòtica situació d’estacionaments descontrolats viscuts els darrers estius.

Durant aquests 10 primers dies de juliol ha utilitzat el bus Maó-Favàritx un total de 1.327 viatgers, la qual cosa dona una mitjana de 133, amb una punta de 227 el passat dia 4. La demanda d’anada i tornada s’ha concentrat entre les 11:00 h i les 19:00 hores.

El Bus a Favàritx començar el servei el passat dia 1 de juny, i aquest mes ha tingut un registre de 1.995 usuaris. És evident que el juliol compta amb més visitants i amb dies de més calor i esbarjo.

Al marge dels usuaris del bus de línia regular, s'hi ha d'afegir els que hi han accedit amb taxi o transport discrecional i empreses de turisme actiu (el que es prohibeix és el vehicle particular i privat) que sumen, només en el mes de juny, 448 persones més. La demanda ha estat variable en funció del temps. També cal recordar que la zona de Favàritx hi accedeixen, a més dels qui volen passar unes hores a les cales, la gent que visita el far i també transeünts del Camí de Cavalls.

Aquest servei opera enguany de manera excepcional per garantir l'accés tant a residents com visitants a l'entorn de Favàritx, en el Parc Natural de l'Albufera des Grau.

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa diverses mesures contra la massificació turística en el ple del Consell

El portaveu del grup menorquinista, Josep Juaneda, proposa duplicar l’ITS al lloguer vacacional, planteja eliminar les places turístiques obsoletes i demana aplicar la limitació de l’entrada de vehicles

Josep Juaneda sol·licita l’esborrany del pressupost de 2024 al president Vilafranca

El portaveu menorquinista s’ha adreçat de nou al president per tal de negociar els comptes del Consell Insular

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit