El bus Maó-Favàritx resol la caòtica situació d’estacionaments a la zona

El servei de transport públic és una mesura transitòria i excepcional a l’espera que es resolgui el Pla Rector d’Usos i Gestió de la zona i es determini una zona d’estacionament.

12/07/2018
Far de Favàritx, Maó. Far de Favàritx, Maó.

El servei de bus de línia entre Maó i Favàritx registra una mitjana de 133 usuaris diaris, nombres relatius als primers 10 dies de juliol. Unes dades més que satisfactòries tenint  en compte que l’accés a la zona en bus és una mesura transitòria i excepcional d’aquest estiu. S’està a l’espera que s’aprovi el Pla Rector d’Usos i Gestió de la zona de Favàritx, amb el qual es podrà disposar d’una espai regulat per aparcar i evitar així la caòtica situació d’estacionaments descontrolats viscuts els darrers estius.

Durant aquests 10 primers dies de juliol ha utilitzat el bus Maó-Favàritx un total de 1.327 viatgers, la qual cosa dona una mitjana de 133, amb una punta de 227 el passat dia 4. La demanda d’anada i tornada s’ha concentrat entre les 11:00 h i les 19:00 hores.

El Bus a Favàritx començar el servei el passat dia 1 de juny, i aquest mes ha tingut un registre de 1.995 usuaris. És evident que el juliol compta amb més visitants i amb dies de més calor i esbarjo.

Al marge dels usuaris del bus de línia regular, s'hi ha d'afegir els que hi han accedit amb taxi o transport discrecional i empreses de turisme actiu (el que es prohibeix és el vehicle particular i privat) que sumen, només en el mes de juny, 448 persones més. La demanda ha estat variable en funció del temps. També cal recordar que la zona de Favàritx hi accedeixen, a més dels qui volen passar unes hores a les cales, la gent que visita el far i també transeünts del Camí de Cavalls.

Aquest servei opera enguany de manera excepcional per garantir l'accés tant a residents com visitants a l'entorn de Favàritx, en el Parc Natural de l'Albufera des Grau.

Notícies relacionades

Recuperació econòmica i sostenibilitat, prioritats dels pressuposts del Consell Insular per a 2021

El Consell és el govern dels menorquins i menorquines, aquests pressuposts estan preparats i fets per a les persones. Hem d'estar al costat de tots els sectors i donar especial suport als col·lectius més afectats per la pandèmia.

200.000 euros en ajuts per a la investigació i conservació del Patrimoni Històric de Menorca

El Departament de Cultura ha concedit els ajuts anuals per a la investigació i conservació del patrimoni històric: intervencions arqueològiques i paleontològiques, investigació històrica, restauració, publicacions científiques i activitats de divulgació