El bus Maó-Favàritx resol la caòtica situació d’estacionaments a la zona

El servei de transport públic és una mesura transitòria i excepcional a l’espera que es resolgui el Pla Rector d’Usos i Gestió de la zona i es determini una zona d’estacionament.

12/07/2018
Far de Favàritx, Maó. Far de Favàritx, Maó.

El servei de bus de línia entre Maó i Favàritx registra una mitjana de 133 usuaris diaris, nombres relatius als primers 10 dies de juliol. Unes dades més que satisfactòries tenint  en compte que l’accés a la zona en bus és una mesura transitòria i excepcional d’aquest estiu. S’està a l’espera que s’aprovi el Pla Rector d’Usos i Gestió de la zona de Favàritx, amb el qual es podrà disposar d’una espai regulat per aparcar i evitar així la caòtica situació d’estacionaments descontrolats viscuts els darrers estius.

Durant aquests 10 primers dies de juliol ha utilitzat el bus Maó-Favàritx un total de 1.327 viatgers, la qual cosa dona una mitjana de 133, amb una punta de 227 el passat dia 4. La demanda d’anada i tornada s’ha concentrat entre les 11:00 h i les 19:00 hores.

El Bus a Favàritx començar el servei el passat dia 1 de juny, i aquest mes ha tingut un registre de 1.995 usuaris. És evident que el juliol compta amb més visitants i amb dies de més calor i esbarjo.

Al marge dels usuaris del bus de línia regular, s'hi ha d'afegir els que hi han accedit amb taxi o transport discrecional i empreses de turisme actiu (el que es prohibeix és el vehicle particular i privat) que sumen, només en el mes de juny, 448 persones més. La demanda ha estat variable en funció del temps. També cal recordar que la zona de Favàritx hi accedeixen, a més dels qui volen passar unes hores a les cales, la gent que visita el far i també transeünts del Camí de Cavalls.

Aquest servei opera enguany de manera excepcional per garantir l'accés tant a residents com visitants a l'entorn de Favàritx, en el Parc Natural de l'Albufera des Grau.

Notícies relacionades

Les Illes Balears cap al residu zero

Presentació de l’estudi “Les Illes Balears cap al Residu Zero. Situació actual i indicadors per a la transició”

El Consell prepara una ordenança que garanteixi l'ús eficient d'aigua a tots els municipis de l'illa

El nou reglament per a l'ús racional i eficient de l'aigua contemplarà el seu cicle integral, penalitzarà l'ús excessiu i establirà una estructura de preus socialment justa