Per un canvi en la política de migració que dignifiqui l’ésser humà

Més per Menorca demana més determinació per a les persones migrades basada en els Drets Humans i s’adhereix a les propostes del Fons Menorquí de Cooperació i de Cáritas Diocesana.

09/07/2018
Foto: ARA-Balears Foto: ARA-Balears

Més per Menorca demana a les diferents institucions competents en matèria de migracions que actuïn amb determinació per pal·liar el dèficit d’atenció humanitària que es viu principalment al Mediterrani sobre els processos migratoris de milers de persones que fugen de la guerra, la misèria, la por, la fam i la mort.

Des de fa anys que les principals institucions estatals i europees estan girant l’esquena al drama humanitari que representen les guerres a països africans i del Mitjà Orient i la conseqüent fugida des d’aquests llocs cap a Europa.

La detenció la setmana passada de vuit emigrants a les costes de Menorca, suposadament vinguts amb pastera d’Algèria, fa prou visible fins a quin punt arriba la desesperació de moltíssima gent que corre el risc de mort i es juga la vida per trobar un lloc millor per viure. Els emigrants que fugen de barbàries inhumanes ho fan per salvar la seua vida i molts també la de llur família. Qualificar d’il·legal el dret a la vida que tenim els éssers humans és errar les polítiques per a tractar les migracions i l’assistència social internacional. Les vuit persones detingudes van ser posades a disposició judicial i enviades a un Centre d’Internament d’Estrangers, talment delinqüents.

Els emigrants no són delinqüents, ni el fet de salvar la vida en situacions de desesperació extrema ha de ser considerat una il·legalitat. El dret a la vida no el pot qüestionar ni decidir una frontera. L’estat espanyol i les instàncies europees han girat la cara davant el drama del Mediterrani i han actuat, i actuen, amb total indiferència davant un greu dèficit polític per resoldre el que és un conflicte social internacional. La política de migracions a l’Estat espanyol i Europa és -i així ho hem de dir- una veritable vergonya.

A l’igual que el Fons Menorquí de Cooperació, Més per Menorca també rebutja l’actual política de fronteres amb els emigrants que fugen de la fam i de la mort, i també denuncia el dèficit i insuficiència en el tractament, basat en un model que no respon a polítiques humanitàries justes. D’aquí que el partit menorquinista també sigui partidari d'un canvi del model i protocol en el tractament dels Centres d’Internament que actuen a l’Estat espanyol.

Més per Menorca, a l’igual que Cáritas Menorca, també reclama un canvi immediat en la política migratòria europea, que prioritzi l’acollida, la protecció i la integració com a resposta integral als reptes de la mobilitat humana.

Més per Menorca com també ho va fer el Parlament de les Illes Balears el passat mes d’abril, rebutja el funcionament actual dels Centres d’Internament. També des del Consell de Menorca s’han expressat diverses declaracions i aprovat propostes que insten a regular millor l’assistència social de les persones migrades; alhora, la formació menorquinista també assumeix les declaracions i iniciatives de Cáritas Diocesana de Menorca i del Fons Menorquí de Cooperació.

Més per Menorca impulsa, per tant, que es treballi de forma conjunta entre totes les administracions, les ONGs, entitats socials i societat illenca en general per fer de Menorca una terra d’acollida que tracti humanament, i no com a delinqüents, les persones emigrants que fugen de la misèria, alhora que no deixa de lloar la tasca dels diferents agents, entitats i sectors socials que treballen incansablement per a la sensibilització dels drets humans.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca aprova el calendari per a elegir la nova Coordinació General

Durant tot el mes d'agost es podran presentar les candidatures i dins la primera quinzena de setembre l'assemblea votarà el nou càrrec

Més per Menorca rebutja l’ampliació de l’aeroport

Noemí García: “Aquest projecte només respon a la massificació turística, no a les necessitats dels residents”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit