Els vils atacs del Partit Popular evidencien la bona feina de Més per Menorca al Consell

Els 'populars' menteixen quan parlen de paràlisi de l’actual govern i no es preocupen de revisar les actuacions en matèria de turisme i mobilitat que van dur a terme durant el seu mandat 2011-15.

05/07/2018

El nerviosisme que expressa el PP-Menorca, acusant i criticant sense fonament de cap tipus la gestió del govern insular, ve donat per la proximitat de les eleccions autonòmiques del proper maig de 2019, i la necessitat de “fer” o “dir” qualque cosa després d’haver duit a terme una pèssima oposició política al Consell Insular durant 3 anys. Ara idò, la nova ocurrència és demanar la dimissió dels consellers de Més per Menorca, Maite Salord i Miquel Preto. El primer, diu el PP, per la gestió de la carretera; la segona, per la “incapacitat”, afirmen, de dirigir la Promoció Turística de l’illa i de treballar amb el sector empresarial.

La proposta del PP-Menorca a la Promoció Turística és elegir “entre tots”, (agents socials, empresarials i partits polítics) un “conseller professional del turisme” que es perpetuï en el càrrec després de les eleccions. El PP obvia que les institucions públiques són regides pels representants que democràticament ha triat el poble i que a les institucions es prenen decisions polítiques en benefici de l’interès general i no es col·loquen “professionals” per fer decidir determinades polítiques.

Tanmateix, el propi Consell Insular de Menorca ja té els organismes adients de participació social perquè els sectors turístics, agents econòmics i equip de govern puguin trobar espais de consens i de projectes compartits. I aquesta és una realitat constatada al sí d’aquest organisme. Una realitat certificada aquest mandat amb l’impuls i posada en marxa de Fundació del Foment del Turisme -que el PP va obviar i va tenir aturada 8 mesos- a la qual la consellera Maite Salord va incloure un lloc per a l’oposició del Consell, que el PP no havia previst quan va aprovar els Estatuts de la FFTM.

La FFTM és l’organisme públic que vetla per l’interès del model turístic de Menorca i canalitza les accions en funció del model econòmic perseguit.

Amb tot, no deixa de sorprendre els punts que proposa el PP-Menorca per gestionar Promoció Turística. A més de voler situar un “tecnòcrata” en la presa de decisions, prioritza el turisme de sol i platja focalitzat en els mesos punta de la temporada. O sigui, tornar a un model caducat i sense futur, per incompatible.

També sol·licita desestacionalització, una tasca que ha marcat ja l’actual govern i les dades turístiques així ho indiquen, encara que el PP no les vulgui reconèixer.

Alhora demana millor connectivitat, quan el PP ha estat el qui més ha frenat la connectivitat d’aquestes illes amb l’exterior, fins fa ben poc, quan partits no estatals de Canàries han “obligat” per pressupostos a una millora del 75% de descompte.

En Mobilitat tampoc està per donar lliçons el PP-Menorca. A més de l’empasta amb el projecte de la carretera (9 mesos aturades les obres, només un 20% executat; omissió d’informes vinculants i un pagament “ocult” -via Comissió de Govern- de més de 200.000 no contemplat al contracte), també vam viure el retall d’oferta del transport públic, l’obertura d’aparcaments il·legals i la deixadesa de la xarxa viaria de Menorca en general.

En definitiva, el PP-Menorca menteix quan parla de paràlisi de l’actual govern i no es preocupa de revisar les actuacions en matèria de turisme i mobilitat que va dur a terme durant el seu mandat 2011-15. De fet, la resposta dels menorquins el 24 de maig de 2015 a la seva gestió va ser claríssima.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca denuncia que el PP desprotegeix el territori i beneficia els infractors

Els menorquinistes adverteixen que la supressió de la Comissió de Medi Ambient agreujarà els problemes ambientals que pateixen les illes com l’abastiment de recursos com l’aigua per la falta de planificació i control

Emma Navarro, candidata de Més per Menorca a les eleccions europees

Navarro: “Hem de fer sentir la veu de Menorca a Europa, ja que la insularitat és present a tots els reptes i problemes que tenim, com l’habitatge, la mobilitat o l’excessiva dependència del turisme”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit