Criticam que els menorquins hagin de recollir a Palma la targeta per a ser tractats com a residents

Nel Martí: "Demostra molt poca sensibilitat i coneixement de la realitat insular"

05/07/2018
Autobús EMT L1 (Foto: Isaac Buj) Autobús EMT L1 (Foto: Isaac Buj)

Més per Menorca considera que no tenen cap justificació les dificultats en la gestió de la targeta que ha de permetre a menorquins, eivissencs i formenterers ser tractats com a residents de Palma quan es mouen per la capital de les illes. Una mesura que també afecta als estudiants de les altres illes que es desplacen a la UIB.

Hores d’ara, la targeta es pot tramitar als respectius consells però encara no està incorporada dins l’Empresa Municipal de Transports (EMT) -la qual cosa retarda els tràmits- i a més, la tarja s’ha d’anar a recollir a les oficines de Palma.

Segons el diputat Nel Martí això és un insult i “demostra molt poca sensibilitat i coneixement de la realitat pluriinsular”. “No es fan els esforços necessaris perquè la posada en marxa de la targeta sigui una realitat”, ha afegit.

Més per Menorca ha fet feina des de principis de legislatura en aquesta qüestió. En aquest sentit, la mesura ara en vigor la va impulsar el partit menorquinista amb la modificació de la Llei de Capitalitat i també es va introduir als ‘Acords per Menorca’ (pacte entre els sobiranistes i el Govern Armengol).

Més per Menorca demana al Govern de les Illes Balears i a l’Ajuntament de Palma que resolgui totes aquestes dificultats –que no responen a l’estructuració de les illes de forma federal, sinó a una visió centralista inacceptable– i recorda que, a dia d’avui, hi ha molts sistemes perquè els ciutadans puguin tenir la targeta immediatament o, en el pitjor dels casos, que es pugui recollir al consell, ajuntaments o enviar-la a l’habitatge particular.

 

 

Notícies relacionades

Més per Menorca aconsegueix que es doti de més especialistes el Servei de Salut Mental de Menorca

Joana Gomila: “La salut mental és un dels reptes més importants al qual hem de donar resposta com a societat”

IMSERSO: Demanam al govern central que augmenti l’oferta de viatges amb origen des de Menorca

El Parlament aprova una proposta de Més per Menorca perquè el governi pagui les despeses dels menorquins que han de passar per Palma per viatjar amb l’IMSERSO

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit