El Pla Anual 2018 de l’Impost de Turisme Sostenible disposa de 110,5 milions d’euros

La Comissió de l’ITS, reunida avui a Palma, aprova per a aquesta convocatòria mesures encaminades a pal·liar la manca d’habitatge.

28/06/2018

La Comissió d’Impuls de Turisme Sostenible ha aprovat avui dotar la convocatòria de 2018 amb un Fons financer de 110,5 milions d’euros. La novetat que s’incorpora al Pla Anual d’enguany com a objectiu prioritari és la d’inversions per a l’adquisició i rehabilitació d’habitatges destinats a lloguer social amb criteris de sostenibilitat energètica. La resta de criteris es mantenen respecte als establerts en els dos primers anys d’aplicació, els objectius principals són projectes que es podran finançar amb el fons per afavorir el turisme sostenible.

La nova finalitat per al suport a l’habitatge s´inclou en base a la modificació de la llei 2/2016 del 4 d’agost de 2017, amb la qual es va aprovar poder destinar directament els ingressos generats per les estades turístiques a política d’habitatge i a l’ampliació del parc públic de lloguer.

A la Comissió balear de l’Impuls de Turisme Sostenible, formada per agents econòmics i socials a més dels representants de les diferents administracions públiques de les Illes Balears, hi ha estat present la vicepresidenta primera del Consell de Menorca i alhora consellera de Promoció Turística, Maite Salord.

 

Objectius del Pla Anual 2018

 Quant als objectius d’enguany per a un turisme sostenible són per a les propostes de conservació i divulgació d’espais de rellevància ambiental; la rehabilitació, adquisició o manteniment de patrimoni cultural; la diversificació del model econòmic mitjançant projectes de formació del capital humà, d'R+D+i, transició energètica i diversificació del producte turístic sostenible per fomentar la competitivitat i allargar la temporada turística.

De dotació global de 110,5 milions, s'imputen al fons 53 milions d’euros corresponents a anualitats compromeses en els plans anteriors per finançar projectes pluriennals (47,4 milions corresponen a la convocatòria de 2017 i 5,6 milions a la de 2016). L’import disponible del Fons 2018 per a nous projectes és de 58.838.113 euros.

El termini de presentació de sol•licituds relatives als projectes per finançar finalitza el 10 d’agost de 2018. Posteriorment, la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible avaluarà els projectes presentats i redactarà una proposta d’adjudicació que haurà de ser aprovada definitivament en el Consell de Govern.

L’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) serà l’encarregada de dur a terme la gestió del fons per afavorir el turisme sostenible.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca demana limitar el preu del lloguer

Els menorquinistes avisen que les mesures del PP no funcionen i que els preus no aturen d'apujar

Més per Menorca demana al Consell que torni a posar en marxa el servei de bus a espais naturals

Els menorquinistes recorden a Vilafranca que només hi queden 54 dies per a l’estiu i que “no està fent res per reduir l’impacte de la massificació turística”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit