Proposta conjunta per crear un Col·legi de Docents

La Proposició de llei ha estat signada per Més per Menorca, Podem, MÉS per Mallorca i Gent per Formentera-Socialistes Formentera

27/06/2018

Més per Menorca, MÉS per Mallorca, Podem i Gent per Formentera-Socialistes Formentera hem presentat aquest dimarts, conjuntament amb les associacions de docents, una Proposició de llei per a la creació del Col·legi Professional de Docents de les Illes Balears.

El diputat de Més per Menorca -partit que ha impulsat de la iniciativa-, Josep Castells, ha explicat que s’ha fet feina conjuntament amb els col·lectius de docents i que s’ha arribat a un acord al qual s’han sumat els partits citats, els quals també signen la Proposició de llei. Castells també ha dit que -malgrat que no l’han signada- El Pi i el PSOE també “veuen amb simpatia la idea i estan oberts a ajudar a que vagi endavant, però potser aportant els seus matisos” durant els tràmits parlamentaris.

Antoni Salvà, en nom dels docents, ha dit que el col·legi serveix “per a dignificar la professió, ja que l’educació “és l’únic servei públic que no té reconeguda la professionalitat dels qui l’exerceixen”. “Calia corregir aquesta anomalia encara que no hi hagi precedents a l’Estat”, ha afirmat. Salvà ha afegit que estam “en un context de renovació pedagògica” i que, ara mateix, els docents estan separats en moltes associacions diversificades i són “dins el calaix de sastre d’alguns col·legis que ja existeixen”. Per això, ha assegurat, cal fer una “institució transversal” en la qual totes els docents “des de zero a tres anys fins als docents universitaris estiguin representats, sense deixar de banda la feina que es fa en l’àmbit sindical”.

Pel seu costat, la diputada de Podem, Laura Camargo, ha volgut posar en valor que el col·legi serà “un instrument per assegurar majors quotes de participació del professorat en tot allò que té relació amb qüestions fonamentals” perquè ara “no hi ha un òrgan consultiu que pugui assessorar en qüestions pedagògiques”. A banda, ha recordat, “és una demanda que neix dels sectors del professorat que han destacat més pel seu compromís amb l’educació pública i en català en un moment terrible d’atacs molt forts del Partit Popular”. “És un retorn a la seva heroïcitat que puguin tenir un col·legi” i també “una manera de reconèixer una professió que no sempre està ben valorada i, en els darrers temps, fins i tot, desacreditada”, ha explicat Camargo, qui també ha volgut destacar que serà un organisme “profundament democràtic” tal i com es planteja a la Proposició de llei.

D’altra banda, la diputada de MÉS per Mallorca, Agustina Vilaret, ha comentat que confien que sigui una eina que serveixi “per fer sentir la veu dels docents”, “reforçar l’educació”, i “valorar la tasca docent”, al marge de les reivindicacions que corresponen als sindicats. Vilaret considera que el col·legi també serà una fórmula bona per incrementar el diàleg i perquè “mai més es tornin a imposar les polítiques educatives”.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca aconsegueix que es doti de més especialistes el Servei de Salut Mental de Menorca

Joana Gomila: “La salut mental és un dels reptes més importants al qual hem de donar resposta com a societat”

IMSERSO: Demanam al govern central que augmenti l’oferta de viatges amb origen des de Menorca

El Parlament aprova una proposta de Més per Menorca perquè el governi pagui les despeses dels menorquins que han de passar per Palma per viatjar amb l’IMSERSO

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit